UNIZO over vertrek Brits premier May op 7 juni: "Snelle doorstart Britse regering essentieel in functie van ordentelijke Brexitdeal"

Hoewel het zonet door Brits permier Theresa May aangekondigde ontslag op 7 juni niet echt als een verrassing komt, maakt het de verwarring en ongerustheid van onze bedrijven over de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen alleen maar groter. "Het is dan ook erg belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over de opvolging van May en de samenstelling van de Britse regering na haar vertrek, zodat de onderhandelingen over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU een nieuwe adem krijgen en er een concreet perspectief komt voor een ordentelijke Brexit, met een ruime overgangsperiode", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

UNIZO herhaalt dat zowel de Europese als de Britse, en in het bijzonder de Belgische economie veel schade zullen ondervinden bij een harde no deal Brexit, waarvoor het gevaar op dit ogenblik nog lang niet geweken is. "We hopen dan ook dat de volgende Britse premier er in eigen land wél in slaagt om in eigen land een meerderheid te vinden voor een deal die ook voor Europa en de lidstaten werkbaar is", besluit UNIZO-topman Danny Van Assche.

UNIZO blijft ondernemers intussen zo goed mogelijk adviseren over de nodige voorbereidingen op de verschillende mogelijke Brexit-scenario's. "Maar het wordt hoog tijd dat we enkele van deze scenario's kunnen afvinken."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be