UNIZO Overnamemarkt lonkt voortaan ook naar overnemers en overlaters over de grens, via Transeo

UNIZO Overnamemarkt.be, het online platform voor vraag en aanbod van over te nemen KMO's, gaat voortaan ook internationaal, samen met haar partners binnen Transeo, de Europese vereniging voor KMO-bedrijfsoverdrachten. Op haar 5de KMO-transfer-top in Luxemburg lanceerde Transeo zopas haar overkoepelende, Europese online platform, van waaruit de aangesloten nationale overnameplatformen vraag en aanbod van KMO's met elkaar kunnen delen en uitwisselen.

"Deze vlotte internationale uitwisseling van vraag en aanbod via een overkoepelend platform vergroot andermaal de kansen op een goede match tussen overlaters en overnemers", zegt Guido Seghers, manager van Overnamemarkt.be. "Ik denk, bijvoorbeeld, aan een over te nemen Belgisch hotel dat op die manier een Nederlandse overnemer vindt, of omgekeerd."

Eerder trok Overnamemarkt.be al de Belgische taalgrens over door haar alliantie met het Waalse online overnameplatform SOWACCESS. Sinds begin dit jaar is Overnamemarkt ook actief op de Brusselse markt via het platform Plateformedetransmission.be.

Over UNIZO Overnamemarkt.be
Heel wat KMO-zaakvoerders willen hun bedrijf (aan het einde van hun loopbaan) overlaten, zodat het kan blijven voortbestaan met zijn economische activiteiten en eventuele tewerkstelling. Die continuïteit is ook belangrijk voor onze economie. Een correct overnamebedrag is voor veel ondernemers bovendien essentieel als aanvulling op hun pensioen. Een geschikte kandidaat-overnemer vinden is echter niet altijd even makkelijk. Daarom lanceerde UNIZO intussen meer dan tien jaar geleden het online platform Overnamemarkt.be, waar de over te nemen KMO's aan kandidaat-overnemers worden voorgesteld. Een initiatief met groeiend succes. Elke maand verwelkomt het platform meer dan 15.000 unieke bezoekers.

Info:
www.overnamemarkt.be
www.transeo-association.eu/marketplace/
www.plateformedetransmission.be

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be