UNIZO overwegend tevreden over concrete exit-agenda Overlegcomité: "Maar veel had sneller gekund."

"We hebben vorige week een concrete exit-agenda gevraagd en die tekent zich nu duidelijk af", reageert UNIZO-gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche overwegend tevreden op de beslissingen van het Overlegcomité. "Dat, na de pretparken en kleinschalige openluchtevents op 1 april, nu ook de horeca, binnenevenementen, de fitnescentra... vanaf 1 mei mogen heropenen, geeft het woord 'perspectief' opnieuw betekenis."

"Toch zijn twee maanden nog best wel een lange periode, waarin een groot deel van de economie stil ligt", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO. "Jammer is ook dat horecaterrassen al niet meteen samen met de buitenevents mogen vanaf april. En we begrijpen niet waarom ook winkelen met minstens twee of meer personen tot 1 mei moet wachten. Het daaraan verbonden risico lijkt ons bijzonder klein terwijl de impact op het koopgedrag en de omzet van onze handelaars bijzonder groot is."

"Uiteraard zijn we bijzonder blij voor de uitbaters van privé-sauna's, die vanaf maandag opnieuw mogen heropenen, voor de fotografen die een grotere 'studiobubbel' krijgen toebemeten, en voor de ijsventers die nu toch op ronde mogen", besluit Danny Van Assche van UNIZO.

UNIZO benadrukt dat er intussen ook nog altijd sectoren blijven zonder concrete datum, zoals de zwaar getroffen toeristische sector. "We hopen ook voor hen op een zo snel mogelijk perspectief. In afwachting moeten ze uiteraard op maximale steun kunnen blijven rekenen."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

 

Meer over: Corona