UNIZO publiceert nieuwe Code Goed Bestuur voor zowel de eenmanszaak als de uit de kluiten gewassen, niet-beursgenoteerde kmo. "Omdat goed bestuur meer dan ooit het verschil kan maken."

UNIZO lanceert een geheel nieuwe Code Goed Bestuur, voor zowel de eenmanzaak als de uit de kluiten gewassen, niet beursgenoteerde kmo. "De actualisering van onze in 2005 gepubliceerde eerste Code Goed Bestuur dateert inmiddels alweer van 2009", vertelt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Onze wereld en economie zijn intussen drastisch veranderd. Dus was er nood aan iets nieuws. Onze nieuwe Code is ook volledig aangepast aan de huidige vennootschapswetgeving."

“Goed bestuur, op alle fronten, wordt alsmaar belangrijker voor het succes van een onderneming, in een snel veranderende wereld met nieuwe uitdagingen", weet Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Dat geldt zowel voor een eenmanszaak als voor een bedrijf met twintig, vijftig of meer werknemers. Zeker in deze crisisperiode. Met onze nieuwe Code Goed Bestuur reiken we ondernemers handvaten en praktische aanbevelingen aan om met meer kennis van zaken, op een duurzame manier,  te ondernemen en daarbij doordachte keuzes te maken."

De Code is opgesteld als een praktische handleiding met:

  • algemene aanbevelingen voor elke onderneming en elke ondernemer;
  • meer specifieke aanbevelingen voor ondernemingen met meerdere (familiale) eigenaars;
  • specifieke aanbevelingen voor vennootschappen.

De aanbevelingen zijn niet alleen praktisch en concreet, maar ook flexibel toe te passen, afhankelijk van de levensfase, de omvang, ambities en eigenheden van elke onderneming.

“In onze Stuurgroep hebben wij diverse enthousiaste ondernemers en de beroepsorganisaties uitgenodigd om de nieuwe code tot stand te brengen. Het is dankzij hun input en ervaringsuitwisseling dat dit daadwerkelijk een code is geworden van en voor ondernemers en kmo’s”, verklaart Bernard Thuysbaert, medeauteur van de Code en voorzitter van de UNIZO-stuurgroep Corporate Governance.

Aansluitend bij de Code publiceert UNIZO ook 10 fiches met tips en concrete stappen om de aanbevelingen in de praktijk door te voeren, en ook 10 videolessen met extra uitleg bij de hoofdstukken van de Code.

Info: U vindt de integrale Code voor Goed Bestuur, plus de praktische fiches en videolessen op www.codegoedbestuur.be.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 – E filip.horemans@unizo.be