UNIZO reageert tevreden op initiatief ministers Borsus en Peeters om zelfstandige moeders voortaan spontaan dienstencheques toe te kennen


"Hier hebben we lang voor geijverd"
 
UNIZO reageert zeer tevreden op de beslissing van de ministers Borsus en Peeters om de toekenning van 105 gratis dienstencheques aan zelfstandige moeders voortaan veel vlotter en eenvoudiger te laten verlopen. Vanaf 1 september  zullen de betrokken moeders ze niet meer zelf moeten aanvragen, iets waar UNIZO al lang op aandrong. Het huidige, complexe systeem leidde er immers toe dat één op drie zelfstandige moeders de aanvraag, die binnen de 15 weken na de bevalling moet gebeuren, over het hoofd zagen. Of ze kwamen er gewoon niet toe. Waardoor ze de kans op, bijvoorbeeld, gratis poetshulp met dienstencheques misten.
 
Onder impuls van minister Borsus wordt nu een gegevensstroom opgezet tussen de kinderbijslagfondsen en de sociale verzekeringsfondsen, waardoor de betrokken moeders gedetecteerd kunnen worden. Ze worden dan spontaan verwittigd van hun recht op de gratis dienstencheques. Op die manier krijgen alle zelfstandige moeders die daar recht op hebben voortaan hun gratis dienstencheques, besluit UNIZO tevreden.
 
Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
T 02/212.25.77 - M 0478/22.37.51 - E-mail: filip.horemans@unizo.be