UNIZO roept alle federale beleidsmakers op tot pragmatische afspraken over stabiele regering tot aan de verkiezingen van 26 mei

"Nu de federale regering gevallen is, komt het er voor alle partijen op aan om het hoofd koel te houden en op een pragmatische manier afspraken te maken, zodat we niet naar vervroegde verkiezingen moeten", dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"De huidige crisis, op een zucht voor het einde van deze legislatuur, is bijzonder jammer en zet de afronding van een aantal belangrijke dossiers op de helling", gaat UNIZO-topman Danny Van Assche verder, "Maar dat neemt niet weg dat we mogen terugkijken op één van de meest ondernemersvriendelijke federale regeringen van de afgelopen decennia. Een regering die heel wat succesvolle initiatieven nam om onze economie te versterken, om het ondernemerschap te stimuleren en extra jobs te creëren. Ik denk onder meer aan de tax shift, aan de verlaging van de KMO-vennootschapsbelasting, aan meer flexibiliteit, en aan de bijna realisatie van de arbeidsdeal en de vereenvoudiging van het vennootschapsrecht... Daarvoor willen we de regering Michel oprecht bedanken." Minder te spreken is UNIZO over de invoering van de bijkluswet, die de deur openzette voor extra oneerlijke concurrentie ten aanzien van de zelfstandige ondernemers.

"Stabiliteit tijdens de komende maanden is volgens UNIZO ook een essentiële voorwaarde om belangrijke uitdagingen als de energiebevoorrading en de voorbereiding op een waarschijnlijk harde Brexit verder in goede banen te leiden", aldus nog Danny Van Assche van UNIZO. "Ook het interprofessioneel overleg moet de komende periode in een stabiel en sereen klimaat kunnen verlopen. Een interprofessioneel akkoord moet vervolgens ook uitvoerbaar geraken."

UNIZO roept alle beleidsmakers op om goede afspraken te maken, op een pragmatische manier, over wat er de komende maanden nog kan en moet gebeuren om met een werkbare regering dit land zo goed mogelijk te besturen tot aan de verkiezingen van mei.

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be