UNIZO roept consumenten op om - meer dan ooit - bewust te winkelhieren bij hun lokale ondernemers, via Koopinjebuurt.be!.

Nu veel winkels verplicht gesloten zijn door de coronacrisis, winkelen  consumenten meer dan voorheen online. In hun zoektocht via traditionele zoekmotoren als Google komen ze helaas al te vaak bij buitenlandse webgiganten terecht, ten koste van de lokale handelaars. Waardoor onze winkeliers - die het sowieso al bijzonder moeilijk hebben - andermaal extra omzet verliezen. "Nochtans zijn heel veel lokale ondernemers nog wel degelijk actief en beschikbaar om goederen te verkopen, zij het dan niet in hun fysieke winkel maar via levering aan huis", benadrukt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Kijk beslist op www.koopinjebuurt.be, waarvan het UNIZO-platform www.winkelhier.be deel uitmaakt."

Heel wat lokale handelaars met een webshop zetten die de afgelopen weken nog meer op punt. Maar ook handelaars zonder een eigen online winkel zochten en vonden creatieve manieren om hun klanten toch nog te bedienen. Zo biedt de ene handelaar de mogelijkheid om via het webformulier op zijn website bestellingen te plaatsen, die dan aan huis worden geleverd. De andere handelaar doet het via zijn Facebookpagina, gewoon via een e-mailadres of telefoonnummer. "We begrijpen dat consumenten niet altijd goed op de hoogte zijn van het lokale aanbod", gaat Danny Van Assche van UNIZO verder. "Om daar iets aan te doen creëerden we, vanuit ons winkelhierplatform, en samen met de Vlaamse overheid het webplatform www.koopinjebuurt.be, met daarop intussen al duizenden lokale ondernemers waar u en ik naar hartelust kunnen gaan winkelhieren. Ondernemers mét en zonder webshop, maar allemaal vlot bereikbaar en vindbaar op postcode of trefwoord."

Het aantal lokale ondernemers op www.koopinjebuurt.be groeit overigens nog dagelijks aan dankzij het voor ondernemers eenvoudig en gratis aanmeldformulier op www.winkelhier.be.
Zo heeft niemand volgens UNIZO nog een geldig excuus om niet volop te blijven winkelhieren. "Door lokaal te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. De ondernemers die op dit platform staan, betalen hier belastingen en sociale zekerheid, waarmee de nu zo nodige vangnetten betaald worden. Daarom is winkelhieren zo belangrijk, nu - terwijl we in ons kot moeten blijven - maar ook later, om onze economie er terug bovenop te helpen", besluit Danny Van Assche.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
 
Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona