UNIZO roept politieke partijen op het hoofd koel te houden en snel werk te maken coalities die uitdagingen constructief aangaan en frustraties kanaliseren

Na de opmerkelijke uitslag van de verkiezingen, roept UNIZO-topman Danny Van Assche de partijen op om op een serene, maar tegelijk doortastende en pragmatische manier werk te maken van coalities en regeerakkoorden die de grote uitdagingen van onze samenleving en economie aanpakken.  Danny Van Assche noemt het "verrassend" dat uitdagingen als economie, mobiliteit en andere prioritaire thema's blijkbaar niet de drivers waren van deze verkiezingsuitslag. "De partijen in de te vormen regeringen zullen in elk geval ook antwoorden moeten formuleren op de boodschap van bezorgdheid en ongenoegen die een grote groep kiezers in het stemhokje tot uiting heeft gebracht", gaat hij verder. "Wat we nodig hebben is een sterk maatschappelijk en economisch project, waarbij ondernemers de ruimte en ondersteuning krijgen om op een duurzame en innovatieve manier verder te bouwen aan de welvaart van morgen."

Danny Van Assche verwijst daarbij naar het vorig jaar al gelanceerde UNIZO-memorandum, waarin de organisatie haar prioriteiten voor een ondernemersvriendelijk beleid, op alle niveau's, uiteenzet. "We zijn die prioriteiten het afgelopen jaar overal gaan verdedigen en verduidelijken, en met succes", gaat Danny Van Assche verder. "Heel wat van onze prioriteiten werden opgenomen in de verkiezingsprogramma's van verschillende partijen. Vanzelfsprekend zullen we de partijen ook de komende maanden volop attent blijven maken op onze eisenbundel, zodat wie uiteindelijk in de regeringen komt, er ook effectief mee aan de slag zal gaan."

"De uitdagingen die de komende regeringen voor de kiezen krijgen zijn groot en vragen om snelle, doorstastende maatregelen", besluit Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, "We rekenen dan ook op volwassen en pragmatische regeringsonderhandelingen die leiden tot snelle regeringsvormingen. Ik besef en begrijp dat de kaarten politiek moeilijk liggen, maar te lang aanslepende regeringsonderhandelingen, waarbij de impasse om de hoek loert, kan ons land zich niet veroorloven. We rekenen op een (h)echte regeringsploeg, op alle niveau's, waar samenwerken de norm is oeverloos gekibbel taboe."

Info: Lees hier het integrale UNIZO-memorandum voor de verkiezingen.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be