UNIZO schaart zich achter voorstel minister-president Jan Jambon om moederdag een week op te schuiven

UNIZO reageert positief op het voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon om moederdag dit jaar met één week op te schuiven, van 10 mei naar 17 mei, wanneer alle winkels weer open zijn.

"Door het feit dat winkels van de nationale Veiligheidsraad pas op 11 mei mogen openen, dreigden onze zaken in bloemen en geschenkartikelen op de valreep nog moederdag te missen, één van hun belangrijkste feestdagen qua omzet en dat net na een lange periode van verplichte sluiting", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "De teleurstelling daarover was dan ook groot. We vinden het voorstel van de minister-president om moederdag dit jaar een week later te vieren dan ook een uitstekend idee, waar we ons helemaal achter kunnen scharen. Het voorstel is simpel, makkelijk toepasbaar en het is een opsteker voor veel handelaars die de omzet van moederdag nog op de valreep aan hun neus voorbij dreigden te zien gaan. Ook consumenten krijgen door dit uitstel volop de kans om een cadeautje voor moeder te kopen in de zaak van hun keuze. Goed gevonden!"

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 02 21 22 678, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona