UNIZO steunt overvallen juwelier uit Oostakker en eist strenge aanpak criminaliteit

UNIZO reageert geschokt op de drieste overval op de juwelier uit Oostakker, waarbij de man geschopt, geslagen en met een vuurwapen bedreigd werd. Jammer genoeg staat dit voorval niet alleen. Juweliers zijn vaker het slachtoffer van gewapende overvallen. "Naast de materiële is vooral de psychologische impact van zo'n overval enorm", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "De stress, de angst, de woede die dat bij de betrokken winkeliers opwekt, maakt het heel menselijk en begrijpelijk dat ze hard willen terugslaan van zodra ze de kans zien. Vanuit die optiek vragen Danny Van Assche en provinciaal UNIZO-directeur Jos Vermeiren dan ook begrip en een serene houding ten aanzien van de juwelier uit Oostakker die gisteren één van de overvallers neerschoot. "We steunen de belaagde ondernemer en zijn familie die nu door een heel moeilijke periode gaan. We gaan uit van maximaal begrip voor de onmenselijke situatie waarin de juwelier zich bevond. Per slot van rekening zijn en blijven het de betrokken overvallers, waarvan de tweede nog altijd voortvluchtig is, die met hun agressie deze bal aan het rollen hebben gebracht."

UNIZO dringt andermaal aan op verscherpte maatregelen van de overheid, zowel preventief als repressief, om overvallen als deze te voorkomen. Danny Van Assche van UNIZO. "Onze ondernemers hebben nog te vaak het gevoel er alleen voor te staan en als slachtoffer telkens aan het kortste eind te trekken. In dat verband is het erg belangrijk dat de straffen die aan overvallers worden opgelegd ook effectief worden uitgevoerd."

Ondernemers die vragen hebben of hun eigen ervaringen kwijt willen naar aanleiding van de overval op de juwelier in Oostakker kunnen 7/7 terecht bij de UNIZO-Ondernemerslijn, op het gratis nummer 0800 20 70 en via ondernemerslijn@unizo.be.

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be