UNIZO: "Stop de voorbarige paniekzaaierij over een derde lockdown die momenteel niet aan de orde is!"

UNIZO verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Dit is dan ook niet het moment om  onze ondernemers met voorbarige doemscenario's nodeloos schrik aan te jagen. De paniek en moedeloosheid die dat bij onze leden veroorzaakt is bijzonder groot."

"We vinden het onaanvaardbaar dat een sluiting van niet essentiële winkels nu al opnieuw overwogen zou worden", gaat Danny Van Assche van UNIZO verder. "Stop daarom de voorbarige communicatie die de paniek daarover voedt. Een nieuwe sluiting van niet-essentiële winkels en eventueel andere sectoren, enkel omwille van het zogenaamde 'shockeffect' terwijl nooit is aangetoond dat het besmettingsrisico daar ligt, zullen we niet aanvaarden."

"Als de cijfers al slecht zouden evolueren - wat dus nog niet aan de orde is - dan moet eerst naar een aanscherping van de bestaande veiligheidsprotocols gekeken worden in plaats van een lockdown van winkels of andere sectoren", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO.

"We moeten absoluut paniek vermijden, bij de beleidsmakers, onze ondernemers en de brede bevolking, want die brengt ons geen stap verder", besluit Danny Van Assche.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 – E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona