UNIZO-studie n.a.v. vakbeurs E-commerce Xpo: Minder dan de helft van zelfstandige handelaars verkoopt online

Nu maandag en dinsdag, 12 en 13 november, organiseren Kortrijk Xpo en UNIZO de 5e editie van de 'E-commerce Xpo', dé Vlaamse vakbeurs voor digitaal ondernemen. Hiermee wil UNIZO ondernemers ondersteunen en oplossingen en technologieën aanreiken voor een betere online verkoop.
De E-Commerce Xpo brengt de nieuwste toepassingen voor online ondernemen (starten en optimaliseren) onder één dak. Van webshopdesign tot veilig betalen. Van logistieke oplossingen tot online marketing. Van consultancy tot advies. Bezoekers vinden er meer dan 130 toonaangevende exposanten en ruim 80 inspirerende seminaries met praktische info, tips en advies, om hun online verkoop te boosten.
De inkom is helemaal gratis voor professionals.

Hoe belangrijk deze vakbeurs wel is, blijkt uit de meest recente UNIZO-bevraging naar de e-commerce-activiteiten van zelfstandige handelaars. Daaruit blijkt dat wel 9 op de 10 handelaars 'ergens' online aanwezig zijn (met een eigen website en/of een Facebookpagina), maar als het op echt online verkopen aankomt, is nog maar minder dan de helft 'in business'. Een cijfer dat overigens al twee jaar niet meer stijgt. “Het komt er nu echt op aan veel meer handelaars richting online verkoop te begeleiden”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. “Consumenten zoeken en kopen steeds meer en vaker online, en vanuit België gebeurt dit overwegend in het buitenland. Belgische retailers kunnen dus niet achterblijven en moeten online aanwezig zijn. Een online kanaal kan bijkomende klanten naar de fysieke winkel brengen, en andersom”.

https://www.unizo.be/sites/default/files/ecommerce_bij_zelfstandige_handelaars_2018_2.pdf