UNIZO-topman Danny Van Assche mee op prinselijke missie naar China: "Belangrijke handelspartner met heel wat opporuniteiten voor onze kmo's"

Van 17 tot 22 november trekt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO mee op handelsmissie naar China, onder leiding van Prinses Astrid. Een belangrijke missie met 632 deelnemers, voorbereid door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, de drie gewestelijke instellingen voor buitendlandse handel (Flanders Investment & Trade/FIT, hub.brussels en het Agence Wallonne à l'Exportation/AWEX) en de FOD Buitenlandse Zaken. Dat onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon, Waals minister Willy Borsus (landbouw), Brussels minister Pascal Smet (Internationale Betrekkingen) en federaal minister Pieter De Crem (Buitenlandse handel) aan de missie deelnemen, geeft duidelijk het gewicht van dit bezoek weer. "China is een reusachtige economie in volle bewegingen en een belangrijke handelspartner. Het is dan ook enorm belangrijk dat we dit land beter leren kennen en ter plaatse kunnen zien wat er zich afspeelt. Om er van te leren en om te ontdekken welke kansen zich er aandienen voor onze ondernemers, zowel op vlak van export- als importkansen", legt UNIZO-topman Danny Van Assche uit.

Dat de interesse van ondernemers - ook Belgische kmo's - voor China bijzonder groot is, blijkt onder meer uit de vele vragen die hierover binnenlopen bij de UNIZO-Ondernemerslijn. "China staat hier in de top 5", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO. "Ook onze langlopende masterclasses 'China Business' lopen steevast vol met geïnteresseerde ondernemers en/of hun medewerkers." Tijdens de prinselijke missie zelf gaan uiteraard eveneens heel wat Belgische ondernemers mee. Daarbij gaat het om bedrijven uit diverse sectoren, zoals agro-voeding, food & beverage, smart economy, digitale economie, fintech en e-commerce, life sciences, biotechnologie, faramaci, infrastructuur, transport en logistiek, cleantech, architectuur en duuzaamheid, en toerisme. Onder de deelnemende bedrijven onder meer Qualiphar (van nationaal UNIZO-voorzitter Karl Verlinden), Fairy Chocolates, Vondelmolen...

Dat het belang van China als wereldspeler en handelspartner voor Europa en België alleen maar zal toenemen blijkt onder meer uit de alsmaar sterker wordende connectiviteit tussen het Aziatische land en Europa, bijvoorbeeld via de nieuwe treinverbinding (langs de historische zijderoute), de investeringen in havens, de hub in Luik... "'Connectivity between East and West: An Era of Change & Transformation' is dan ook het thema van het topseminar dat op 21 november tijdens de missie plaatsvindt, en waarvan UNIZO de hoofdorganisator is", aldus nog Danny Van Assche van UNIZO.

Info: Tijdens zijn bezoek aan China met de prinselijke delegatie zal UNIZO-topman Danny Van Assche een dagelijkse blog bijhouden, die u hier kan volgen...

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be