UNIZO trapt het nieuwe werkjaar in stijl af!

Op 19 september gaf UNIZO de traditionele aftrap van haar werkjaar, in Hotel de la Poste te Brussel. Een bijzonder werkjaar, al was het maar omdat de organisatie op zoek moet naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder. Topman Karel Van Eetvelt, die zoals bekend op 1 oktober naar Febelfin vertrekt, nam voor de laatste keer de honneurs waar. En hij deed dat met trots en voldoening. “We hebben het afgelopen jaar weer heel wat gerealiseerd. Zoals de recente verlaging van de vennootschapsbelasting naar 20 procent voor KMO’s. Ook de terugkeer van de proefperiode bij aanwervingen behoort tot onze recente toprealisaties.

Het Startevent lokte ook dit jaar weer heel wat politici, ondernemers en sympathisanten naar Brussel. In een filmpje (dat u hieronder kan bekijken) werd getoond wat UNIZO het voorbije jaar realiseerde, maar ook wat er nog op de planning staat werd uit de doeken gedaan met naar goede traditie ook het overzicht met de prioriteiten voor het komende UNIZO-werkjaar.

 

En het is niet omdat Karel Van Eetvelt straks het huis verlaat, dat hij daaromtrent geen uitgesproken meningen en aspiraties meer zou hebben. “We moeten onze KMO’s, veel meer nog dan nu, voorloper maken in het gebruik van de nieuwe technologische (onder andere digitale) mogelijkheden”, benadrukt hij. “UNIZO kan daarin een belangrijke rol spelen, door ondernemers bij elkaar te brengen, door inspirerende rolmodellen naar voor te schuiven, door de wisselwerking tussen ondernemers en onderwijs- en onderzoeksinstellingen te stimuleren… Maar ook de overheid draagt een grote verantwoordelijkheid. Onze ondernemers hebben dringend nood aan een veel toekomstgerichter regelgevend kader. Een soepele wetgeving, die hen toelaat wendbaar in te spelen  op de disruptieve uitdagingen die ze moeten aangaan. Ik denk daarbij, onder meer, aan het nog altijd veel te stroeve vergunningenbeleid en onze rigide arbeidswetgeving.”

Het afscheid van Karel Van Eetvelt werd gevierd met enkele speeches van onder andere Vlaams Minister-President Geert Bourgeois, UNIZO voorzitter Karl Verlinden en Jan Sap, directeur-generaal van UNIZO. Als kers op de taart zorgde Stefaan De Winter (Die Verdammte Spielerei) voor een streepje humor en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) voor een muzikale toets, die niet iedereen onberoerd liet. Over een geslaagde aftrap gesproken. Het belooft een prachtig jaar te worden.

Heeft u het Startevent gemist? Of wil u alles nog eens herbeleven? Dat kan met deze aftermovie!

 

Wie de foto's wil bekijken, klik hier!