UNIZO verkiest Comate tot 'KMO', Remotive tot 'Belofte' en 3bouw tot 'Maakbedrijf' van het jaar

UNIZO bekroonde zonet Comate (Engineering & Design) uit Leuven tot nationaal "KMO van het Jaar". De titel van "Beloftevolle KMO van het jaar", voor jonge bedrijven, ging naar Remotive (herstel en vervanging van roterende machines) uit Evergem. "Maakbedrijf van het Jaar" werd 3bouw (duurzame houtskeletbouw) uit Westerlo. De uitreiking van de awards vond plaats tijdens het druk bijgewoonde UNIZO-Topseminar in het ICC te Gent, in aanwezigheid van meer dan 920 KMO-bedrijfleiders. Met deze verkiezing eist UNIZO extra aandacht op voor onze KMO's, als motor van onze economie. Ze nemen samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.

'KMO van het jaar' Comate: ontwikkeling met oog voor design
Voor wie dacht dat de ingenieurs- en designwereld twee aparte biotopen zijn, zet engineering- en designbedrijf Comate uit Leuven, gerund door zaakvoerders Wouter Foulon en Xander Van den Dries, de puntjes op de 'i'. Nieuwe toestellen, hulpmiddelen... worden er van A tot Z bedacht, ontwikkeld en ontworpen tot op het niveau van een werkbaar prototype, dat rijp is om in productie te gaan. Vooral die extra aandacht voor de meest optimale designs, bovenop de louter technologische en andere functionele aspecten wisten de jury te bekoren. Dat in combinatie met een sterkpersoneelsbeleid en oog voor nieuwe mogelijkheden en markten, waarbij ook spin-offs worden opgericht om eigen ontwikkelingen zelf in de markt te zetten. Zoals Medical Device, goed voor 35.000 kunstheupen het afgelopen jaar, met de ambitie om dat aantal het komende jaar te verdubbelen. De stevige groei met 30% per jaar, bij een nettowinst van 10% én de verdere, ook internationale, expansie maken het plaatje voor de jury compleet.
www.comate.be

'Beloftevolle KMO van het jaar' Remotive: top in roterende machines
Elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten, ventilatoren... Remotive uit Evergem, eind 2015 gestart, en gerund door Jan De Winter, onderhoudt, herstelt en vernieuwt ze met kennis van zaken, in functie van een maximale continuïteit, met een minimum aan onderbrekingen. Het bedrijf heeft onder meer klanten in de Gentse en Antwerpse havens maar ook daarbuiten en is met zijn inmiddels 31 werknemers in 4 jaar tijd zowat de snelst groeiende kmo in Oost-Vlaanderen. Het bedrijf investeert veel in opleidingen op maat op de werkvloer en biedt kansen aan zowel jonge schoolverlaters als mensen zonder ervaring. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt op 23,5 jaar. Onder meer dat straffe HR-beleid, de sterke focus op kwaliteit en klantentevredenheid, én de bijzondere aandacht voor een groen en efficiënt energiebeleid van zaakvoerder en team wisten de jury te overtuigen.
www.remotive.be

'Maakbedrijf van het Jaar' 3bouw: meester in duurzame houtskeletbouw
In het land van de baksteen weten Paul Wens, Chris en Jef Imants van 3bouw houtskeletbouw uit Westerlo, toch alsmaar meer bouwers te bekoren, waarmee de teller van het bedrijf inmiddels al op 4.000 woningen staat. Naast de geleverde bouwkwaliteit en de persoonlijke aanpak blijken, onder meer, de veel kortere bouwtijd en de uitstekende isolatiewaarden belangrijke argumenten om voor de houtskeletbouw van 3bouw te kiezen. De jury was onder de indruk van het mooie parcours van het bedrijf, waarbij aandacht voor zowel de tevredenheid van de klanten als medewerkers en voor een stabiele, gezonde financiële structuur, hand in hand gaan met oog voor constante innovatie op alle fronten.
www.3bouw.be

De KMO van het Jaar is een initiatief in samenwerking met deze partners:

PartnerbalkKMO

Info: Op www.unizo.be/kmovanhetjaar vindt u een meer uitgebreide voorstelling van deze nationale laureaten, en van alle provinciale genomineerden.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be