UNIZO verkiest nieuwe "Student-ondernemer van het jaar". Aantal student-ondernemers de afgelopen paar jaar verdubbeld

Vandaag lanceert de UNIZO-stichting Onderwijs & Ondernemen haar tweede editie van de wedstrijd "Student-ondernemer van het jaar", een initiatief om studenten warm te maken voor een job als ondernemer, nog tijdens hun studies, aan de hand van inspirerende voorbeelden. Zoals dat van Lothar De Keyne, die vorig jaar de wedstrijd won, met zijn verhuurbedrijven SkiLi (skimateriaal) en Alégo (festivalmateriaal). Het aantal student-ondernemers zit duidelijk in de lift. Volgens recente berekeningen is het aantal Vlaamse student-ondernemers in een paar jaar meer dan verdubbeld, tot meer dan 2.500. "Een gunstige evolutie, die aangeeft dat ondernemen ook bij jongeren veel meer 'hip' is geworden", aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. "Het verbeterde sociaal statuut voor student-ondernemer, waar UNIZO voor ijverde, zal die toename van het aantal studenten met een eigen zaak alleen maar versnellen." Toch vertegenwoordigen student-ondernemers nog altijd maar een goeie 1 % van het totaal aantal studenten in het hoger onderwijs, terwijl uit eerdere onderzoekscijfers van UNIZO blijkt dat 4 op 10 jongeren tussen 16 en 18 jaar denken aan een eigen zaak. Er is dus nog veel marge om meer studenten over de streep te trekken, besluit UNIZO.

Dankzij het nieuwe sociaal statuut voor student-ondernemers, dat op 1 januari dit jaar van kracht werd, kunnen  jongeren die hun studies combineren met ondernemen nog steeds fiscaal ten laste blijven van hun ouders. Jongeren die hun inkomsten beperken tot 6.505,33 euro moeten bovendien geen bijdragen betalen. De student-ondernemer die deze grens overschrijdt en toch bijdragen betaalt bouwt meteen sociale rechten op als ondernemer.

Bent of kent u de ideale 'Student-ondernemer van 2017'? Inschrijven kan tot en met 7 april via www.studentondernemervanhetjaar.be. U vindt op deze website tevens alle info over het wedstrijdverloop.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
T 02/212.25.77 - M 0478/22.37.51 - E-mail: filip.horemans@unizo.be