UNIZO verkiezing Belgian Beauties: Saffron Secrets beste souvenir, A Belgian Button beste relatiegeschenk

Linda Van den Bulck en Marc Leloup van Belgische Saffraan en Peter Stevens van Amandino winnen met hun Saffron Secrets – pralines met saffraan – de prijs voor de UNIZO Belgian Beauties beste souvenir. Juwelenontwerpster en glasblazer Ann Cox sleepte met haar Belgian Button – een broche of manchetknopen met de driekleur – de prijs voor beste relatiegeschenk in de wacht. UNIZO organiseert de wedstrijd, omdat “toeristen nog te vaak huiswaarts keren met een souvenir ‘made in China’ terwijl er zo vele waardevolle, ambachtelijke en unieke Belgische producten zijn die ons land minstens even sterk symboliseren”. Daarnaast zijn relatiegeschenken uitermate belangrijk om België in het buitenland bekend te maken. “Souvenirs en relatiegeschenken zijn geen exportproducten pur sang, maar ze zijn minstens even belangrijk om ons land naar de wereld uit te dragen”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. De winnaars kregen hun prijs uit handen van minister van Buitenlandse Zaken Reynders en Staatssecretaris van Buitenlandse Handel De Crem, in aanwezigheid van HKH Prinses Astrid en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo. Het event vond plaats in het Egmontpaleis tijdens de diplomatieke dagen.

Belgian Beauties zocht naar hét Belgische souvenir en relatiegeschenk. Leden van Handmade in Belgium (HIB), het UNIZO-authenticiteitslabel voor unieke en handgemaakte producten, konden naar de award meedingen, zolang hun inzending maar uniek en Belgisch is en een winkelwaarde heeft van ongeveer 20 euro voor een souvenir en 100 euro voor een relatiegeschenk. Uit alle inzendingen maakte  de jury een shortlist van 10 laureaten. Uiteindelijk koos de jury A Belgian Button en Saffron Secrets als winnaars. De winnaars krijgen een gegarandeerde afname van hun producten door UNIZO en begeleiding van een grafisch ontwerper voor de verpakking. Een aantal van de geselecteerde ontwerpen zullen worden opgenomen in de catalogus met relatiegeschenken van het ministerie van buitenlandse zaken. Deze catalogus wordt geraadpleegd door Belgische diplomaten over de hele wereld.

Saffran Secrets – beste souvenir
De pralines Saffran Secrets combineren het mysterieuze saffraan met het typisch Belgische product chocolade. Belangrijk detail, ook de saffraan is gekweekt in Morkhoven in België bij Belgische Saffraan. Ze werkten voor de gelegenheid samen met Amandino uit Merelbeke. A Belgian Button - beste relatiegeschenk
Dit glazen knoopjuweel van de hand van juwelenontwerpster en glasblazer Ann Cox uit Antwerpen in de Belgische driekleur kan gedragen worden door zowel mannen als vrouwen als broche op een cardigan, als  manchetknopen op een hemd of zelfs ter vervanging van een das. Met dit glazen juweel wil Ann Cox de eeuwenoude traditie van glasindustrie in ons land in ere herstellen.

 

BestandLaureaten Belgian Beauties

Foto's Belgian Beauties

 

Meer over: Promoties, Wedstrijden, tombola's, loterijen, Commerciële acties