UNIZO verwelkomt bijsturing bankenbazooka van federale regering: "Het aangepaste akkoord komt beter tegemoet aan de noden van onze kmo's"

UNIZO reageert positief op de bijsturing van de bankenbazooka door de federale regering. Uit een eerdere UNIZO-enquête bleek dat het eerste luik van het bankenakkoord van maart, het uistel van kredietaflossing, werkte. Het tweede luik, de overbruggingskredieten, daarentegen, konden op heel wat minder bijval rekenen.

UNIZO zag twee verklaringen voor dat gebrek aan succes: de te korte looptijd van de kredieten (tot hooguit 1 jaar) en de onvoldoende effectieve waarborgen voor de banken. "We zijn tevreden dat hier in het nieuwe akkoord rekening mee is gehouden, waarbij de maximale looptijd voor kmo's op 3 jaar komt te staan en de effectieve waarborg ten aanzien van de banken naar 80% wordt opgetrokken", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 02 21 22 678, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona