UNIZO verwelkomt nieuwe achtergestelde Corona-lening van PMV/z. "Nu is het aan de banken om over de brug te komen!"

UNIZO verwelkomt de 'Corona-lening' van PMV/z, waarvoor zonet het licht op groen werd gezet. "Deze achtergestelde lening, specifiek bedoeld voor startups, scaleups en kmo's, zal heel wat vaak jonge bedrijven helpen om deze crisis door te komen", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Startups, maar ook bedrijven die voor de coronacrisis positieve kasstromen hadden, komen in aanmerking voor een lening van 25.000 tot 2 miljoen euro, met een looptijd van 3 jaar. Het achtergestelde karakter helpt hen om waar nodig bijkomende financieringen bij de banken te krijgen. "We rekenen er op dat nu ook de banken over de brug komen met hun aangekondigde overbruggingskredieten en andere financieringen."

De Corona-lening is volgens UNIZO een goede aanvulling op de andere, klassieke achtergestelde leningsformules van PMV/z, zoals de Startlening (beperkt tot €100.000) en Cofinanciering (beperkt tot €700.000, maar altijd mét bankfinanciering).

De 250 miljoen euro die de Vlaamse regering voor de Corona-lening uittrekt, is volgens UNIZO een eerste belangrijke stap. "Maar dat budget zal niet volstaan om de grote financieringsbehoeften van onze kmo, ten gevolge van deze crisis, op te vangen", waarschuwt Danny Van Assche.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
 
Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona