UNIZO verwelkomt verlenging Vlaamse hinderpremie en aanvullende compensatiepremie. "Maar voor sommige sectoren zullen nog meer inspanningen nodig zijn."

UNIZO verwelkomt de verlenging van de bestaande Vlaamse hinderpremie - met name een dagvergoeding van 160 euro - voor bedrijven die nog altijd verplicht gesloten zijn, en dat tot op het moment waarop ze weer open mogen. Ook de beslissing van de Vlaamse regering om, nog één keer, een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro uit te keren aan bedrijven die in de eerste maand na hun heropening minstens 60% minder omzet boeken dan in dezelfde periode vorig jaar, wordt door UNIZO gunstig onthaald.

"Dit geeft toch een beetje extra zuurstof aan deze zwaar getroffen ondernemers", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Maar voor sommige sectoren zullen nog meer inspanningen nodig zijn. UNIZO wil hierover graag overleggen met de Vlaamse regering."

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona