UNIZO verwelkomt Vlaams Brexit-actieplan, maar roept tegelijk op tot een geïntegreerde aanpak, samen met de andere gewesten en de federale overheid

UNIZO reageert positief op het Vlaamse Brexit-actieplan van Minister-President Geert Bourgeois, ter ondersteuning van onze bedrijven, nu het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU nadert. De Brexit kan in het slechtste scenario vanaf 29 maart grote gevolgen hebben voor veel ondernemers. De aangekondigde extra steun, onder meer via de versterking van Flanders Investment & Trade (FIT) en de extra middelen voor de KMO-portefeuille en de KMO-groeisubsidie, is dan ook welkom.

UNIZO roept wel in één adem op tot een voldoende geïntegreerde Brexit-aanpak, samen met de andere gewesten en de federale overheid. Ook roept UNIZO op tot nauwer overleg en samenwerking met alle stakeholders bij de verdere implementatie van het Brexit-actieplan. Zelf informeert en adviseert UNIZO volop KMO's over de mogelijke gevolgen van de Brexit. Zo onder meer tijdens het ruim bijgewoonde UNIZO-Brexit-seminarie van afgelopen donderdag, en via de online UNIZO Brexit Update.

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be