UNIZO waarschuwt ondernemers: "Malafide reclameronselaar TVV opnieuw actief. Teken niets!"

Sinds deze week lopen er weer volop klachten binnen bij de UNIZO Ondernemerslijn over de malafide praktijken van reclameronselaar TVV. De ronselaar is hiermee niet aan zijn proefstuk toe en staat intussen op de zwarte lijst van de FOD Economie, na eerdere klachten en veroordelingen. "Niet op deze brieven reageren en zeker niets ondertekenen", waarschuwt Lieven Cloots, juridisch adviseur van de UNIZO-studiedienst.

Ondernemers krijgen een officieel uitziende brief in de bus met als hoofding 'Centraal Handelsregister', 'Ondernemersportaal' e.d. (zie foto hieronder) in de bus, met de vraag om alle gegevens over hun bedrijf na te kijken en het document vervolgens ondertekend terug te sturen.

Brief reclameronselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de brief wordt ook verwezen naar Europese wetgeving, om de betrokken ondernemers schrik aan te jagen, zodat ze het formulier zeker ondertekend terugsturen. Ondernemers die dat effectief doen, kijken daarbij echter de kleine lettertjes over het hoofd waarin staat dat de ondernemer zich hiermee verbindt tot een publicatiecontract van 3 jaar, aan een kostprijs van maar liefst € 975 per jaar.

"Een erg beproefde misleidingstruuk die we ook in het verleden al vaak hebben gezien en waaraan heel wat ondernemers al veel geld zijn verloren", zegt Lieven Cloots van de UNIZO-studiedienst.

UNIZO waarschuwt ondernemers dit soort brieven nooit ingevuld en ondertekend terug te sturen, ook niet als er - vaak intimiderende - herinneringsbrieven worden gestuurd. Toch in de val getrapt? Dan adviseert UNIZO om zeker niet te betalen, en klacht in te dienen bij het meldpunt van de FOD Economie, waar TVV op de zwarte lijst staat na eerdere klachten en veroordelingen over dit soort onwettige praktijken. Ondernemers die een aangetekende aanmaningsbrief van TVV zouden ontvangen, nemen best contact op met de UNIZO Ondernemerslijn, op het gratis nummer 0800 20 750 of via mail: ondernemerslijn@unizo.be.

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E
filip.horemans@unizo.be