UNIZO waarschuwt Overlegcomité: “Bijkomende maatregelen zullen de veer van onze ondernemers breken”

“Er is niet veel meer nodig om het ondernemersvertrouwen verder te doen kelderen.” Met die niet mis te verstane boodschap waarschuwt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, het Overlegcomité van morgen. “Bijkomende beperkingen, laat staan een lockdown, zouden nefast zijn voor onze ondernemers, hun bedrijven en hun werknemers.”

"Nu te ver gaan in bijkomende beperkende maatregelen zou de veer van onze ondernemers wel eens fataal kunnen breken”

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder UNIZO.

Gisteren publiceerde UNIZO nog de dramatische cijfers van haar KMO-Barometer voor het vierde kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt hoe het ondernemersvertrouwen, in het bijzonder bij zelfstandigen en kmo’s en diepe duik heeft gemaakt, naar –6,9 procentpunt, komende van +9,9 procentpunt in het derde kwartaal.

“De veerkracht en het incasseringsvermogen van onze kmo’s zijn groot maar niet eindeloos. En net onze kmo’s bevinden zich in de zwaarst door COVID19 getroffen sectoren. Nu te ver gaan in bijkomende beperkende maatregelen zou de veer van onze ondernemers wel eens fataal kunnen breken”, vreest Danny Van Assche.

Het maximaal handhaven van de geldende regels, in combinatie met een full speed boostercampagne – om de zwaarst getroffen sectoren zo snel mogelijk te kunnen bevrijden – is wat UNIZO betreft “the way to go”.