UNIZO: "Wettelijke verplichting voor handelaars om elektronische betalingen te aanvaarden bespreekbaar, mits grondig overleg."

"Een wettelijke verplichting voor handelaars om elektronische betalingen te aanvaarden, is voor ons bespreekbaar, mits grondig overleg met alle stakeholders." Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in een reactie op het wetsvoorstel van kamerlid Leen Dierick (CD&V) daarover. "Een mogelijke piste is het afsluiten van een convenant met de betrokken sectoren, voorafgaand aan de wettelijke verplichting. Op die manier creëer je een breed draagvlak."

Voor UNIZO is ook belangrijk dat wordt bekeken hoe de huidige versnippering van het elektronisch betaallandschap kan worden ingeperkt, zodat handelaars het bos weer door de bomen zien. Vandaag is het voor hen immers heel moeilijk om te bepalen welke elektronische betaalmogelijkheden wel of niet te aanvaarden. Ook op vlak van overheidsondersteuning voor wie investeert in elektronisch betalen, vraagt UNIZO een meer consequent en helder beleid. "Allemaal aandachtspunten die kunnen worden meegenomen tijdens het overleg", aldus nog Danny Van Assche van UNIZO.

"Laat ons vooral vertrekken van een positieve insteek, met het oog op een gedragen akkoord, waarvan een wettelijk kader het sluitstuk kan zijn", besluit Danny Van Assche van UNIZO.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be