UNIZO zet extra in op jonge talenten

UNIZO geeft startschot jongerenacties: “Attent voor Latent Talent” op 25 februari bij bedrijf Made In Inox (Watou) naar aanleiding van hun deelname aan de: “Onderwijsvakmansroute: ontdek hoe cool een vak is”.

o.a. UNIZO en Jobkanaal zetten hun schouders onder het project ”Jongeren aan het werk” . Dit initiatief, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, kadert binnen de doelstelling om de toeleiding te faciliteren van kortgeschoolde jongeren naar duurzame tewerkstelling. Deze talenten kunnen immers de moeilijke invulling van de vele openstaande knelpuntvacatures bij KMO’s helpen verminderen.

Daarnaast willen we ook tools ontwikkelen voor werkgevers om hen te informeren en te ondersteunen bij  de aanwerving van jonge werkzoekenden.

Om het startschot te geven van de geplande acties rond jongeren organiseren UNIZO en Jobkanaal op 25 februari het Kick-Off event 'Attent voor latent talent' bij gastbedrijf “Made in Inox” (Watou). Heel wat prominenten debatteren die avond rond het belang van de (technische) vorming, juiste oriëntatie  en tewerkstelling van jongeren.

Aangezien het bedrijf Made in Inox extra aandacht besteed aan het opleidingstraject van jongeren neemt ze op deze dag ook actief deel aan de  Onderwijsvakmansroute “Ontdek hoe cool een vak is”. Tal van leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs maken immers op deze dag kennis met een technisch beroep.

Op 11 maart lanceert UNIZO i.s.m. Jobkanaal ‘de C.O.O.L.E. tour'. Om werkgevers de kans te bieden de drijfveren en talenten van deze doelgroep van gemotiveerde jongeren beter te leren kennen, stellen tal van ondernemingen hun deuren open voor jonge potentiele talenten. ‘De C.O.O.L.E. tour’ trekt die dag door gans Vlaanderen. C.O.O.L.E. staat voor Competent, Opgeleid, Open, Leerrijk en Energiek waarmee de focus wordt gelegd op de motivatie en skills van jonge potentiele werknemers.

Een win-win voor ondernemingen met vacatures en jongeren met talent!

Vragen? Neem contact op met Sanderijn Vanleenhove, woordvoerster UNIZO via 02/212 25 44 of 0479/44 50 78 of sanderijn.vanleenhove@unizo.be .

 

 

In samenwerking met

Made_in_Inox_logo

unizo20140123_DECOOLETOUR_BANNER

                                                      jobkanaal