Uw geschil buiten de rechtbank oplossen? Dat doet u zo!

Ondernemers in conflictsituaties vinden nog (veel te) weinig de weg naar de bemiddelaar. Slechts 2 op 10 van hen deed al beroep op arbitrage of bemiddeling om een geschil buiten de rechtbank op te lossen. Daar tegenover staan 4 op 10, of dubbel zoveel ondernemers, die in de afgelopen vijf jaar hun tegenpartij voor de rechter daagden. Daarom organiseerde UNIZO in het kader van de Bemiddelingsweek (16 tot 20 oktober) een webinar over ‘alternatieve geschillenregeling’.

Als zaakvoerder komt u in contact met verschillende mensen/instanties: leveranciers, (internationale) klanten, personeelsleden, de overheid. Het is niet onoverkomelijk dat u al eens in conflict treedt met één van deze stakeholders. In sommige gevallen zien ondernemers maar één uitweg en stappen naar de rechtbank. Echter zijn gerechtelijke procedures vaak complex en duur, of kunnen ze lang aanslepen. Bestaan er dan geen alternatieven voor justitie? JAZEKER! In bepaalde gevallen kan het interessant zijn om uw geschil buiten de rechtbank op te lossen. U ontdekt het in het webinar hieronder!  

 

Meer weten over hoe u conflicten buiten de rechtbank oplost? De UNIZO Adviespocket 'Arbitrage en bemiddeling' kan u hier downloaden.

 

Meer over: Geschillen, Bemiddeling, Rechtbank
Thema: Juridisch