Van Vlaamse ambacht tot internationale stand in Dubai

Sinds 25 september bevindt onderneemster Ann Van Acker zich voltijds op de wereldtentoonstelling te Dubai. Daar betrekt zij een chocoladestand op het Belgisch Paviljoen. Ann is zaakvoerster van Fairy Chocolates in Sint-Niklaas. Naast haar drukke bestaan als ondernemer en moeder van drie zetelt zij ook in de Stuurgroep Internationaal & KMO van UNIZO.

Als ervaringsdeskundige is Ann een graag geziene gast op leersessies en netwerkmomenten en inspireert zij een nieuwe generatie Vlaamse chocolatiers.

In 2015 bracht deze straffe onderneemster een nieuw chocoladeproduct op de markt met het uitzicht van een typische Belgische eclair. Het vernieuwend karakter van deze lekkernij, die Cho’Clair gedoopt werd, zat in de fashionprints op de chocolade en de luxueuze verpakking die refereert naar juwelendoosjes.

Dit innovatieve concept werd in 2015 dan ook op de prestigieuze zoetwarenbeurs in Keulen bekroond met een prestigieuze innovatieprijs. Sindsdien veroveren de Cho’Clairs de hele wereld en gaan zij als zoete broodjes over de toonbanken in Bahrein, Saudi-Arabië, Japan, Oekraïne, Marokko, Rusland, Frankrijk en Duitsland. Ann bewijst dat het klein ambachtelijk ondernemerschap in Vlaanderen niet alleen innovatief maar ook internationaal kan zijn.

Net omwille van die reden treedt Ann op de wereldtentoonstelling dan ook op als onze UNIZO-ambassadrice. 

 

Je kan haar verhaal volgen via haar Instagram Stories

Heb jij ook internationale ambities?

Zoek je een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal jouw partner!

Ontdek hoe wij je kunnen verder helpen

Meer over: Internationaal, Export