Vanbinnen ondernemer. Vanbuiten gewoon.

Heb je het tijdens gesprekken ook wel eens over ‘dé ondernemers’? We hopen dat je dan vooral denkt aan mensen in je onmiddellijke omgeving. Want die ‘ondernemer’ waar je het over hebt is ook je (schoon)broer of –zus, je moeder, partner of dochter. Je kapper, garagehouder of verwarmingsinstallateur. Maar ook de trainer van de voetbalploeg van je dochter of de sponsor van de lokale wielerwedstrijd. De makker waar je wekelijks op café mee gaat biljarten, die al eens verstek moet laten gaan wegens te veel werk. Omdat hij zijn frituur toch niet zomaar een dag extra kan sluiten, omdat hij de productie-achterstand in zijn atelier moet bijbenen na een foute levering of omdat hij beseft dat je als klant te lang op dat terras aan je huis moet wachten als hij niet op zaterdag zou werken. Als je goed kijkt merk je dat er ondernemers in alle maten, kleuren en vormen bestaan.

En bovenal dat het mensen van vlees en bloed zijn, zoals jij en ik. Maar ze hebben wel iets speciaals. Ze ondernemen en dat zit in hun bloed. Koppigheid en doorzettingsvermogen, het lef om risico’s te nemen, creativiteit en zin voor innovatie, de durf om mensen aan te werven, … Allemaal eigenschappen die de kiemen vormen van onze welvaart, van onze bedrijven met hun ongelooflijk gevarieerd aanbod, van onze tewerkstelling en sociale zekerheid. Daarvoor verdienen ze ons applaus.

UNIZO is dan ook trots op vrijdag 18 november opnieuw de DAG VAN DE ONDERNEMER te organiseren, samen met het Agentschap Innoveren en Ondernemen.
Elke derde vrijdag van november wil UNIZO alle ondernemers een schouderklopje geven. We willen hen bedanken voor alle tijd, moeite, zweet en tranen die ze in hun zaak steken. En we willen onze appreciatie laten blijken voor de toegevoegde waarde die ze onze samenleving schenken. Want ondernemers hebben we broodnodig om al het goede rondom ons in stand te houden. Deze dag is voor hen. Dubbel en dik verdiend.

Op www.dagvandeondernemer.com komt u te weten welk type ondernemer u bent en deel uw liefde en sympathie voor ondernemers op twitter via #dagvdondernemer.

Beluister hier onze radiospot voor de Dag van de Ondernemer: