VDAB breidt begeleiding uit tot 60 jaar

De raad van bestuur van de VDAB heeft het licht op groen gezet om vanaf 1 april de activeringsaanpak voor nieuwe werkzoekenden op te trekken naar 60 jaar.
In december 2013 besliste de Vlaamse regering om na te gaan of de VDAB de operationele capaciteit had om de begeleiding op te trekken naar 60 jaar. “Iedereen zegt dat we langer aan het werk moeten om onze sociale zekerheid betaalbaar te houden en ook omdat we al dat talent en de competenties van de 50-plussers goed kunnen gebruiken op onze arbeidsmarkt. Door nu de volgende stap te zetten naar 60 jaar geven we het signaal dat we werkzoekende 50-plussers niet in de kou laten staan, dat zij kwaliteiten hebben die zij nog kunnen en moeten inzetten”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.
In januari 2014 werden ook een aantal kwalitatieve verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt het aanbod van vacatures gevoelig uitgebreid, kan de begeleiding van 50- tot 55-jarigen ook door de private partners van de VDAB gebeuren als dat een meerwaarde betekent.
“Maar ik vind het ook belangrijk dat we van de werkgevers een extra inspanning vragen. We vragen hen voortaan ook systematisch om feedback na een sollicitatiegesprek. Zo leren wij bij voor onze begeleiding én maken we de werkgevers ook bewust van het talent, de competenties én de ervaring van de wat oudere sollicitant”, zegt Muyters.
De Vlaamse regering kent hiervoor een extra budget van 1,4 miljoen euro toe.

 

Bron: HR Square.