Verga je in de paperassen? Doe mee aan de UNIZO Red Tape Challenge!

Raak je soms ook gefrustreerd door de regeldruk, bureaucratische de complexiteit ervan of het gebrek aan digitale toepassingen?

Uit zowel het laatste rapport van het federaal planbureau, als de UNIZO enquête ‘verkiezingen’ 2019 blijkt dat de administratieve lasten voor kleine ondernemingen opnieuw toenemen. Administratieve vereenvoudiging en digitalisering werden daarom opnieuw opgenomen als speerpunten van het UNIZO-memorandum ‘verkiezingen 2019’.

Om ook jouw leven makkelijker te maken, horen we ook graag jouw concrete klachten rond dit thema.

We doen deze oproep onder de vorm van een Red Tape Challenge: (red tape = Engelstalige aanduiding van een hoge mate van bureaucratie, complexe en vertragende wetgeving en een strikte handhaving ervan). Een initiatief dat in een later stadium ook via de pers en social media zal worden gecommuniceerd, om dit thema zo weer bovenaan de politieke agenda te krijgen.

Stuur alle voorbeelden/frustraties naar redtape@unizo.be

Alle klachten over volgende zaken zijn welkom:

  • administratieve lasten
  • gebrek aan digitalisering
  • schendingen ‘Only Once’ principe
  • inefficiënte of onduidelijke wetgeving
  • inefficiënte inspectiemechanismen

Wat UNIZO betreft, staat administratieve vereenvoudiging bovenaan het lijstje van wat beter moet voor ondernemers. Daarom maakte ze er een van de speerpunten van voor de volgende verkiezingen in mei. Op onze standpunten-pagina's kom je te weten wat UNIZO voorstelt. Je leest er ook onze andere prioriteiten. Of klik gewoon hieronder. 

Alles over UNIZO's eis administratieve vereenvoudiging