Véronique Willems nieuwe topvrouw Europese werkgeversorganisatie

Véronique Willems verlaat ondernemersorganisatie UNIZO om de Europese KMO-werkgeversorganisatie UEAPME te leiden. Ze is voor een periode van 5 jaar aangesteld als secretaris-generaal van UEAPME. Willems volgt Peter Faross op, die gedurende de laatste drie jaar aan het hoofd stond van de organisatie.

UEAPME is als Europese sociale partner dé stem van de KMO’s in Europa. Als koepelorganisatie telt UEAPME 67 Europese ondernemersorganisaties verdeeld over 34 landen. De organisatie vertegenwoordigt 12 miljoen bedrijven, die ongeveer 55 miljoen mensen tewerkstellen over heel Europa. Het belang van KMO’s in Europa mag niet onderschat worden. Volgens cijfers van Eurostat is 91% van alle Europese ondernemingen een klein bedrijf.

UNIZO is bijzonder fier op de nieuwe carrièrestap van Véronique en bedankt haar dan ook van harte voor alles wat ze voor de organisatie heeft gedaan. Véronique Willems startte haar carrière in 1999 bij de UNIZO Studiedienst en stapte in 2002 over naar regio Vlaams-Brabant & Brussel. Vanaf 2009 was ze verantwoordelijk voor Europese Zaken binnen UNIZO. In dat kader behartigde ze de belangen van de Belgische KMO’s op Europees niveau. Véronique Willems (39) is juriste en economiste van opleiding. Zij is ook plaatsvervangend lid van het Europees Sociaal Economisch Comité, het belangrijkste adviesorgaan van de Europese Unie.