Visa Debit opent nieuwe deuren

Publireportage

De innovatieve debetkaart Visa Debit staat garant voor meer gebruiksgemak en een groter wereldwijd aanvaardingsnetwerk, zowel offline als online. Visa lanceert hiermee naast Bancontact en Maestro een derde debetbetaaloplossing op de Belgische markt, die nieuwe deuren opent.

Onmisbaar betaalmiddel

De coronacrisis versterkt een trend die reeds geruime tijd aan de gang is: de klassieke debetkaart is en blijft in België meer dan ooit het onmisbare betaalmiddel voor dagelijkse aankopen. In tegenstelling tot een kredietkaart gaat het geld onmiddellijk van de rekening van de klant.
Tot voor kort waren er twee dergelijke betaaloplossingen op de Belgische markt: Bancontact en Maestro. Visa, vooral gekend als kredietkaartmaatschappij, voegt er nu in samenwerking met BNP Paribas Fortis een derde aan toe.

Visa Debit: wereldwijde optimale gebruikservaring

De nieuwe debetkaart Bancontact-Visa beschikt over meerdere belangrijke troeven.

De kaart maakt het leven eenvoudiger. Ze zorgt wereldwijd voor een optimale gebruikservaring en wordt aanvaard in meer dan 200 landen en gebieden, bij 70 miljoen handelaars, zowel in fysieke winkels als op het web. Het is met andere woorden de meest geaccepteerde kaart ter wereld. Overal waar Visa aanvaard wordt, kan de kaart gebruikt worden.

Visa Debit draagt ook bij tot de ontwikkeling van vernieuwende diensten voor de klanten. De volgende innovaties springen in het oog: het bevestigen van online aankopen via biometrie, de uitgebreide mogelijkheden inzake het beheer van de kaart en de virtuele kaarten om online of via de smartphone en wearables (zoals een horloge) te gebruiken.

Last but not least genieten kaarthouders met Visa Debit van de hoge veiligheidsnormen die Visa hanteert. Online kan men onder bepaalde voorwaarden rekenen op bescherming in geval van verlies, diefstal of indien men het slachtoffer is van fraude waarvoor men niet verantwoordelijk is.

Jean-Marie de Crayencour (country manager België en Luxemburg bij Visa): “Visa Debit wordt aanvaard in meer dan 200 landen en gebieden, bij 70 miljoen handelaars, wat haar meteen tot de meest geaccepteerde kaart ter wereld maakt. De komende maanden en jaren werken wij verder aan de ontwikkeling van dit aanbod voor steeds meer consumenten.”

Wat betekent dit concreet voor u?

U bepaalt zelf welk soort betalingen u aanvaardt, afhankelijk van het feit of u ook buitenlandse klanten hebt die met een debetkaart willen betalen.

Momenteel bevat elke betaalkaart in België zowel de uitsluitend Belgische betaaloplossing Bancontact als het internationaal Maestro-schema. Door de komst van Visa Debit zullen tegen eind 2021 echter ongeveer 4 miljoen betaalkaarten in België niet langer Bancontact en Maestro, maar Bancontact en Visa Debit zijn. Dit impliceert dat deze klanten niet meer met Maestro zullen kunnen betalen omdat het betaalschema vervangen zal zijn door Visa Debit. Dit gebeurt automatisch, zonder bijkomende kosten of actie van de klant. We raden aan om in dit geval ook Visa Debit te aanvaarden en contact op te nemen met uw betalingsdienstaanbieder.