Vlaanderen wil shuttlediensten naar bedrijfsgebieden steunen

GTLDe Vlaamse Minister van mobiliteit Hilde Crevits heeft bekend gemaakt dat er een budget vrijgemaakt wordt voor vervoer naar moeilijk bereikbare bedrijfssites, meldt GTL-Nationale Groepering van Ondernemingen metTaxi- en Locatievoertuigen met chauffeur.

Diverse bedrijfsgebieden in Vlaanderen zijn namelijk met het openbaar vervoer nauwelijks of onmogelijk te bereiken. Dat geldt onder meer voor de grote havengebieden en bij bedrijven die met een ploegenstelsel werken. Het nieuwe shuttledecreet van Minister Crevits moet voor de werknemers van die sites een oplossing aanbrengen. De Minister merkt op dat zowel publieke als private ondernemingen zich kandidaat kunnen stellen voor de organisatie van de shuttlediensten. 

Alleen locaties die nog niet door de openbare vervoersmaatschappij De Lijn wordt bediend, komen in aanmerking voor een ondersteunde shuttledienst. Met de ondersteuning wilt de Vlaamse Overheid ook de bestaande initiatieven in de havens van Gent, Zeebrugge en Linkeroever verder bestendigen.

Bron: GTL