Voor David Fransen was UNIZO Road to Growth een echte eyeopener

Toen David Fransen op zijn zestiende deeltijds onderwijs ging volgen, had hij nooit gedacht zijn eigen firma te runnen. Sterker nog, David is nu een manager in hart en nieren. Met Bezettingswerken Fransen stampt hij een bloeiende zaak uit de grond. Om de groei ervan in goede banen te leiden, volgde hij de Road to Growth-begeleiding van UNIZO.

“Ik leerde de stiel op mijn zestiende. Vijf jaar later startte ik bij een groot bedrijf gespecialiseerd in binnen- en buitenpleisterwerken. Na een half jaar was ik al ploegbaas”, vertelt David. “Weer 4,5 jaar verder werd ik zelfstandige in bijberoep om deels mee in die zaak te stappen. Maar ik begon alsmaar meer werk aan te nemen.” Zijn boekhouder wijst hem erop dat hij te veel verdient in bijberoep. “Het was óf veel sociale bijdragen betalen óf zelfstandige in hoofdberoep worden. Eind 2005 ging ik volledig voor Bezettingswerken Fransen.”

Eerste stap naar manager

“Vanaf 2006 werkte ik soms met één of twee gasten. Ondertussen richtte ik een vennootschap op. Zo kabbelde ik rustig verder maar ik wou groeien.” In 2014 besluit David om een managementopleiding te volgen. Hij neemt personeel aan en investeert in zijn zaak. Een jaar later merkt hij dat hij zijn kennis nog wil bijschaven. Een gesprek met een UNIZO-medewerker brengt raad: Road to Growth is de begeleiding die hij zoekt.

Grondige screening

“Mijn coach, Annik, screende mijn bedrijf én mijn persoonlijkheid. Want zonder een gezonde dosis zelfkennis kun je geen bedrijf runnen.” Ze bezorgt hem een vragenlijst die hij thuis rustig invult. Daarna laat ze hem een gelijkaardige lijst invullen, maar dan tegen de tijd. “Dan antwoord je zo snel dat je er niet bij nadenkt, en komt de waarheid aan het licht”, lacht David. “Annik verdiepte zich ook in mijn bedrijf: van betaalhistoriek en marktpositie tot social media.”

Correcte analyse

Annik analyseert de testen. Haar bevindingen legt ze tijdens het tweede gesprek aan David voor. “Dat was voor mij hét waardevolle moment.” David licht toe: “Ik kreeg een overzicht van mijn sterktes en zwaktes, die ik gelukkig goed had ingeschat. Ze liet me ook zien hoe ik mijn bedrijf beter kan runnen: Wat doe ik zelf? Wat besteed ik uit? Enz.” Bij het derde gesprek krijgt David een map vol advies en tips. “Daarin staat hoe ik mijn bedrijf succesvol de toekomst in leid.” Bovendien raadt Annik hem ook de vervolgbegeleiding  Expert@Board aan. Hij neemt een administratief bediende in dienst en werkt nu met een boekhoudpakket.

Klankbord voor ondernemers

“Vóór Road to Growth had ik geen klankbord. Niemand om me tegen te houden of te stimuleren. Die begeleiding gaf mij de bevestiging dat ik goed bezig ben. En bracht evengoed mijn mindere punten aan het licht.” Annik geeft David enkele bruikbare tips mee. “Hoe bouw ik een goede website? Hoe vraag ik overheidssubsidies aan? Hoe creëer ik meer zichtbaarheid in Google? Ik kreeg toen prompt meer prijsaanvragen binnen”, glimlacht David. “O ja, ik betaalde te snel, waardoor mijn cashflow onder druk stond.”

David vindt Road to Growth een aanrader. “De grondige testen zijn een eyeopener. Pas als je jezelf en je bedrijf door en door kent, begint de echte groei. Ik zou het meteen opnieuw doen.” Ondertussen heeft hij de managermicrobe helemaal te pakken. “Inderdaad, ik wil nog veel meer leren over managen. Dat had mijn zestienjarige ik nooit gedacht.”

Wil jij ook werken aan jouw succesverhaal?

Ontdek hoe Road to Growth je op weg zet in je groeiproces.

Meer weten?