Voor Stefanie van Merveil was Road To Action een klankbord én motivatie

Droom jij ervan om een publiek toe te spreken? Om iemand zijn levensverhaal te vertellen? En om zijn speciale dag nog specialer te maken? Stefanie wél. Haar hart krijgt het er warm van. Dus maakte ze van haar passie haar beroep. Met Merveil creëert ze persoonlijke ceremonies op maat voor huwelijken en afscheid. Het loopt van een leien dakje, maar toch voelt ze de nood om te sparren met een ervaren en neutrale adviseur. En die vindt ze bij haar coach Joost van Road to Action , het UNIZO-traject voor zelfstandige ondernemers.

Foto's: Irmy Photography, Frankie and Fish Photography

“Ik studeerde dan wel af met een Master in de Bestuurskunde en een Master in de Bedrijfseconomie, toch was het communicatie dat mij van kleins af aan bezighield”, vertelt Stefanie. “Ik wilde iets doen waarmee ik echt het verschil zou maken.” De trouw van haar zus is meteen het startschot van een carrière als ceremoniespreker. Het beroep is nog vrij onbekend, dus kneedt ze haar ceremonies naar eigen believen. Met succes. De aanvragen lopen vlotjes binnen. Zo breidt ze uit van een eenmanszaak naar een driekoppig team én krijgt het kwaliteitslabel ‘House of Weddings’. Dat betekent zoveel als ‘beste en betrouwbaarste huwelijksleverancier op de Belgische markt’. En met nog veel meer plannen in het verschiet, is dit het uitgelezen moment om even te bezinnen. Daarom schakelt ze Road to Action in.

Sparringpartner

Stefanie staat met Merveil op een belangrijk kruispunt. Welke weg moet ze inslaan? Hoe kan ze verder groeien? Ze hoopt dat UNIZO haar hierbij kan helpen. Zo is bijvoorbeeld haar agenda volgeboekt tijdens de zomermaanden, maar de winterperiode is opvallend stil. Hoe vult ze ook die kalmere periode in? Coach Joost komt als geroepen en zoekt samen met haar naar duurzame oplossingen. “Als ondernemer sta je er in het begin vaak alleen voor. Joost dacht echt met me mee – en dat gaf me een goed gevoel.” Stefanie en Joost overlopen verschillende denkpistes en brengen haar activiteiten en klanten, de markt en de problemen in kaart.

And… action!

Na de tweede sessie gaan ze meteen over tot actie. Stefanie overwint het winterdipje: begrafenissen zijn nog een onontgonnen terrein. “Nu leidt de begrafenisondernemer meestal de dienst. De ceremonie mist daardoor een persoonlijke of creatieve insteek. Mensen beseffen nog niet dat een afscheid ook persoonlijk kan zijn.”

Dat brengt haar meteen tot het volgende punt. Stefanie merkt dat er veel interesse is voor haar beroep en ze zit al een tijdje te broeden op het idee om een eigen opleiding voor ceremoniesprekers te lanceren. Joost geeft haar het duwtje dat ze nodig heeft. Zo start begin 2020 Merveil Academy.

Meer spreken staat ook op het verlanglijstje. “Joost gaf me de moed om me bij verschillende bedrijven en eventorganisatoren voor te stellen.” Ze haalt verschillende sprekersklussen binnen in de bedrijfswereld.

Meer zelfvertrouwen

“De waarde van Road to Action zit vooral in het ondersteunende aspect. Een professionele mening van een extern iemand, kan leiden tot een doorbraak.” Ze raadt daarom elke beginnende ondernemer aan deze coaching te volgen. “Het voordelige tarief van zo’n begeleiding maakt het ook laagdrempelig om mee te doen.”

Wil je jouw bedrijf een spiegel voorhouden of heb je een ruggensteuntje nodig?

Kies voor  Road to Action en ga samen met je coach voor een veelbelovende toekomst.

Ik schrijf me in!