Voortaan kan u ook deze producten met ecocheques betalen

De lijst van producten en diensten die u kan aanschaffen met ecocheques werd vernieuwd. Vanaf 1 juni 2015 kan u de nieuwe producten betalen met ecocheques.
Met de ecocheque kan u producten en diensten met een ecologisch karakter, die voorkomen op een lijst opgesteld door de Nationale Arbeidsraad, betalen. Bij het invoeren van de ecocheques hebben de sociale partners zich ertoe verbonden om de lijst van ecologische producten en diensten om de twee jaar te evalueren. Vanaf 1 juni komen er enkele nieuwe producten en diensten op het lijstje, en verlaten ook enkele producten het ‘assortiment’.
Tot de nieuwkomers behoren ondermeer:

  • de bouw en renovatie van passiefwoningen;
  • producten en diensten die zorgen voor energiebesparing in woningen, zoals hoogrendementsketels en hoogrendementsglas;
  • producten voor huishoudelijk gebruik waarmee hernieuwbare energie kan worden opgewekt, zoals zonnepanelen en zonneboilers;
  • grastegels (met honingraatstructuur) en waterdoorlatende tegels;

Zijn verdwenen uit de lijst van ecologische producten en diensten:

  • spaarlampen, TL-lampen en LED-verlichting, wanneer deze niet minimaal het Europese energielabel klasse B hebben.

De volledige lijst vindt u als bijlage bij CAO nr. 98: www.cnt-nar.be/CAO-COORD/cao-098.pdf

Elektronische ecocheques?

In navolging van de elektronische maaltijdcheques, komt ook de elektronische ecocheque eraan. In een advies van 24 februari 2015 heeft de Nationale Arbeidsraad gepleit voor de invoering van elektronische ecocheques.
Bron: CAO nr. 98 ter van maart 2015 tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 98 van 20 februari 2009 betreffende de ecocheques; NAR-advies nr. 1926 van 24 februari 2015.

Bron: www.admb.be