VRAAG & ANTWOORD: Een klant vraagt om in mijn broodjeszaak via Payconiq met maaltijdcheques te betalen. Kan dat?

Ja, dat kan! Sinds kort biedt Payconiq klanten namelijk de mogelijkheid om in voedingswinkels met maaltijdcheques te betalen. Ook voor handelaars biedt dat tal van voordelen, zeker met het oog op de verplichting om vanaf 1 juli 2022 minstens één vorm van elektronisch betalen te aanvaarden.

Vooralsnog geven veel mensen hun maaltijdcheques bovendien vooral in de supermarkt uit. Daardoor lopen zelfstandige handelaars inkomsten mis, want maaltijdcheques spelen wel degelijk een belangrijke rol in het maandelijkse voedingsbudget van consumenten. Bijna 50% wacht met voedingsaankopen tot ze maaltijdcheques ontvangen. En in deze periode van inflatie geeft 80% aan dat maaltijdcheques belangrijk zijn om het maandelijkse voedingsbudget in evenwicht te houden. Dankzij het nieuwe initiatief van Payconiq kunnen nu ook zelfstandige broodjeszaken, frituren en andere voedingszaken van die extra koopkracht profiteren. 

Opgelet, om maaltijdcheques in je zaak te kunnen aanvaarden, heb je eerst een overeenkomst met één of meerdere maaltijdcheque-uitgevers nodig. Dat is voor het betalen met maaltijdcheques via Payconiq niet anders. Maar geen nood: UNIZO-partner VIA, de koepelorganisatie van Belgische uitgevers van maaltijdcheques, helpt je op weg. Contacteer hier rechtstreeks de uitgevers Sodexo, Edenred en/of Monizze en ontvang een voorstel op maat van jouw onderneming.

Nog vragen? Stel ze via info@viabelgium.be, of neem rechtstreeks contact op met Sodexo, Edenred of Monizze!