Waarom een webshop starten niet veel tijd en geld hoeft te kosten

Publireportage

Geen technische kennis en schrik voor het logistieke. Net zoals bij veel andere ondernemers waren dat voor Evi en Sigrid De Hauwere genoeg redenen om geen webshop te starten. Toen sloeg corona keihard toe en kwamen ze financieel in zwaar weer terecht. Ze vergeleken enkele webshoptools en verkopen hun woonaccessoires nu online.

Schrik om online te gaan

De Wereld van Alice is een conceptstore met een koffie- en lunchbar en een winkel waar Evi en Sigrid homeware, hun favoriete thee en ander lekkers verkopen. Voor een webshop hadden ze vage plannen, maar het idee bleef ergens onderaan hun to-dolijst staan. De zussen zijn ook geen helden op IT-gebied en waren ervan overtuigd dat het moeilijk was om hun homeware naar hun klanten te versturen.

In minder dan 30 minuten een webshop

En toen kwam COVID-19, het virus dat alle zelfstandigen en kmo’s een mokerslag vanjewelste verkocht. “Toen bpost en Shopitag met elkezaakonline.be startten, beslisten we om onze webshop met dat platform op te zetten. Het maakte zijn belofte waar dat je ook zonder technologische kennis je webshop in minder dan 30 minuten online hebt.”

“Ook onze producten met bijpassende foto’s en beschrijvingen stonden snel online. De weinige vragen die we hadden, werden meteen beantwoord. bpost neemt de hele verzending uit handen. We hoeven onze bestellingen alleen maar in te pakken en te labelen.”

Tips om je webshop te starten

Misschien worstel jij ook nog met enkele vragen voor je beslist om met een webshop te starten. We geven je een antwoord op 7 van de meestgestelde vragen.

  • Welke webshoptool kies je het best?

Met elkezaakonline.be zet je binnen het halfuur een webshop op die alles voor je regelt. Ook de betalingen, leveringen en je reclame op sociale media. Je betaalt geen opstartkosten en tot 3 verkopen per maand is het platform gratis. Er zijn ook nog andere webshopplatformen en marktplaatsen zoals bol.com.

  • Welke producten zet je erop?

Zet je al je producten online of een kleine selectie? Denk aan de mensen waaraan je ze wilt verkopen. Wat valt bij hen in de smaak? Probeer, hou in het oog hoeveel je verkoopt en stuur bij.

  • Hoe link je je webshop aan sociale media?

Via elkezaakonline.be kan je je producten eenvoudig verkopen op Facebook, Instagram en Pinterest, de sociale media die je klanten het meeste gebruiken. Kies je een andere partij, dan moet jij, het platform dat je koos of je webbouwer de link leggen.

  • Hoe promoot je je webshop?

Dat kan op verschillende manieren. Adverteer op Google of Facebook, registreer je webshop op lokale verkoopplatformen en vermeld de link naar je webshop in al je communicatie naar je klanten.

  • Hoe laat je je klanten betalen?

Bouw je zelf je webshop, dan moet je een betaalprovider kiezen, bijvoorbeeld Worldline. In elkezaakonline.be geef je je klanten de keuze hoe ze betalen: van Bancontact, Visa en Mastercard over Payconiq, iDEAL en PayPal tot een overschrijving.

  • Wat met de verzending?

Je hoeft je producten alleen maar in te pakken en een verzendetiket op de dozen te plakken. Het verzendetiket maak je met 1 klik aan in je account op elkezaakonline.be. Je pakjes kan je laten afhalen of geef je zelf in een verkooppunt af. bpost levert ze al de volgende werkdag bij je klanten.

  • Wat als je hulp kan gebruiken?

Als je voor elkezaakonline.be kiest, staan de experts van bpost en Shopitag voor je klaar om je te helpen in begrijpbare mensentaal.

Zelf interesse om in minder dan 30 minuten je eigen webshop te starten, of ben je gewoon nieuwsgierig?

Ontdek alles op elkezaakonline.be