Wafels, frieten en massage voor werklustige werknemers tijdens afgelopen stakingsdag

wafelsbugaGrimmige stakingsacties gaan onze economie en welvaart niet vooruit helpen. Wel integendeel. Volgens UNIZO-berekeningen kost de afgelopen nationale staking minstens 264,8 miljoen euro, alleen al aan de privé-sector. UNIZO bood op 15 december positief weerwerk en trakteerde werklustige werknemer met wafels, frieten en een massagebeurt, zo onder meer bij autobedrijf BUGA in Geel (foto).

Dat de nationale staking een dure grap zou worden, stond in de sterren geschreven. En niet alleen voor de private sector. Zo kan het verlies voor de overheidssector oplopen tot 216 miljoen euro. En dan laten we bijkomende kosten zoals extra kinderopvang, alternatieve manieren om op het werk te geraken, het moeten nemen van vakantie of initiatieven van bedrijven om toch te kunnen werken nog buiten beschouwing.

"Op die manier wordt het fragile economische herstel dat we hadden, meteen weer teniet gedaan. Wij stellen de vakbonden verantwoordelijk voor dit economisch verlies”, aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. UNIZO berekende de kostprijs op basis van de hinder in de KMO’s vandaag.

Volgens UNIZO stellen veel bedrijven zich openlijk vragen over het ontbreken van de rechtspersoonlijkheid van de vakbonden. “Dat vakbonden in een moderne rechtsstaat als de onze zomaar grote delen van ons economisch land kunnen bezetten, gaat er niet in”, aldus UNIZO. 

UNIZO veroordeelt het intimideren van werkwilligen en het verhinderen van de toegang tot bedrijven of bedrijventerreinen  Om werkwilligen te belonen, trakteerde UNIZO met wafels, frieten en een massagebeurt, zoals bij autobedrijf BUGA in Geel (foto).