Wat als jouw klanten de website van je bedrijf mochten maken?

Publireportage

Bij Yappa specialiseren we ons als agency in het ontwikkelen van digitale oplossingen (website, webshop of webapplicatie) en performance marketing. Voordat we zomaar beginnen met ontwikkelen of creëren van campagnes, challengen we bedrijven eerst graag in hun digitale strategie. Maar wat moet je je daar dan bij voorstellen?

Bewust groeien

Organisaties zoeken hun weg in een snel veranderende digitale wereld. Niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan. Je kan het namelijk allemaal laten gebeuren of net bewust vastpakken.

Yappa helpt groei in handen te nemen door inzicht, richting en ondersteuning te geven. We maken je bewust van hoe (digitale) interactie met klanten, partners en medewerkers tot goede resultaten kan leiden. Van digi-taal naar mensen-taal.

De eindgebruikers betrekken in het proces

Om een duidelijk verhaal naar de klant te bouwen is het absoluut noodzakelijk om de business (van binnen naar buiten) en de klant (van buiten naar binnen) erg goed te begrijpen.

We willen eerst enkele stappen terug zetten om met de juiste inzichten de juiste fundamenten te kunnen leggen. Op die manier verhogen we samen de slaagkans van jouw uiteindelijke digitale oplossing. Enkele eerlijke vragen die we jou gaan stellen:

●    Wat onderscheidt jouw bedrijf of oplossing van anderen in de markt?
●    Wie is jouw ideale klant?
●    Op welke bedrijfswaarden wil je de nadruk leggen?
●    Welke uitdagingen zien jullie vandaag en hoe vertalen die zich naar morgen?

Leuk om te weten, hoor ik je al denken. Maar hoe gebeurt dat dan? Als strategische partner hebben we een diverse toolset om jou en jouw team te challengen. Dit doen we samen met jou. Jullie kennen jullie business het beste, wij challengen waar nodig. Enkele tools:

●    (Focus) interviews met doelgroepen -> persona’s en targetingopties
●    Customer Journey Workshop -> go-to-market strategie
●    Mission Statement Workshop -> USP’s
●    Digital touchpoints mappen -> marketing journeys
●    Digital roadmap uittekenen -> concrete acties en digitale projecten

De output van deze strategische oefening is een oplijsting van de verwachtingen van alle stakeholders, waarin we alle 'must-haves' en 'nice-to-haves' opnemen. Zo helpen we jou de scope van jouw digitale oplossing te definiëren. Op basis van deze scope kan elke digitale partner jou een correcte inschatting geven op de vraag: 'hoeveel kost het om deze oplossing te maken?'.

Van bouwplan naar digitale oplossing

Doordat je strategie nu al duidelijker is, zal het veel eenvoudiger zijn om te beslissen over essentiële functionaliteiten en structuur. Dit vertalen we naar wireframes, ze vormen de basis voor je website/webshop/applicatie. Je kan wireframes vergelijken met het grondplan van een huis. We hechten dan ook veel belang aan deze cruciale fase, en stemmen deze graag een aantal keren met je af.

We focussen daarbij op navigatie, samenstelling van pagina’s en de benodigde elementen. Het resultaat is een schaalbaar CMS of webapp waarin je zelf vlot dingen kan aanpassen en toevoegen. We spenderen ook voldoende tijd aan een degelijke CMS-opleiding zodat je je eigen systeem door en door kent.


Digitale oplossingen die duurzaam zijn

Goed, nu je dit allemaal gelezen hebt, waarom doen we dit? Bij Yappa ontwikkelen we liefst duurzame, digitale oplossingen. Of dat nu een webshop, webapplicatie of website is, maakt niet uit. Een digitale oplossing die met jouw bedrijf meegroeit.

Kern hierbij is het meten en bijsturen: een lerend platform dat de juiste doelgroepen bereikt, met de juiste boodschappen op de juiste kanalen, met de juiste sales conversies.
Betekent dit dan dat jouw klanten de website van je bedrijf maken? Deels wel, want het zijn zij die je moet begrijpen om beter op hun noden in te spelen. Bouw dus eerst aan je digitale strategie en ga dan pas over op uitvoering.

Heb je daarbij hulp nodig of gewoon een kritische mening? We zijn altijd beschikbaar via hallo@yappa.be of ontdek onze recente realisaties op www.yappa.be/ons-werk.