Wat als zelfstandigen hun uren zouden tellen? Deel onze ludieke filmpjes met hashtag #wijdoenvoort

Wat zou gebeuren mochten ondernemers niet altijd voortdoen? Zou de wereld er dan anders uitzien? Deze vraag stelt quasi niemand. Voor velen is het gewoon een evidentie dat ondernemers voortdoen, wat er ook gebeurt. Tegenvallende beleidsmaatregelen, ziek personeel, financiële opdoffers… Ondernemers geven nooit op. Dag in, dag uit staan ze ten dienste van hun klanten. Ook al hebben ze geen voordelen als betaald tijdskrediet, gewaarborgd loon of ouderschapsverlof. Waarom? Omdat ze het graag doen. Ondernemer is een passie, een roeping als je wil.

Maar wij stellen ons dus wel de vraag hoe de wereld er zou uitzien. We willen mensen wakker schudden en doen beseffen hoeveel ‘chance’ ze hebben met de ondernemers in ons land die altijd maar voortdoen. Die hun beste beentje voorzetten om het de klanten zo aangenaam mogelijk te maken en die zorgen voor jobs en welvaart. Eerder dit jaar verspreidden we daarom al enkele ludieke cartoons (zie onderaan deze pagina).

Nu gaan we een stapje verder. In enkele ludieke filmpjes tonen we ondernemers die hun uren wel tellen of zich niet zo flexibel opstellen. Meteen zal u het effect op onze samenleving merken. De situaties zijn op flessen getrokken, dat geven we toe, maar soms is dat de enige manier om door te dringen.

Kan u zich vinden in deze boodschap en wil u mee de evidentie van het voortdoen doorprikken, deel de filmpjes dan massaal via sociale media onder de hashtag #wijdoenvoort

We beginnen hier alvast met de lancering van één filmpje. De komen dagen posten we er nog meer.

 

 

 

Dit waren de cartoons van onze vorige actie...

Wat als uw frituuruitbater zijn uren telde? Wat als uw dokter zijn uren telde? Wat als uw zelfstandige kinderopvang haar uren telde?  
Wat als uw kapper zijn uren telde? Wat als uw bakker zijn uren telde?    

 

 

 

Meer over: Arbeidsduur