We gaan België hacken

UNIZO wil België hacken, en roept jou op om te helpen. Maar... voordat je verkeerde ideeën krijgt: dat wil niet zeggen dat we credit card gegevens van parlementairen gaan vrijgeven of iets dergelijks. We bedoelen 'hacken' in de oorspronkelijke zin van het woord, namelijk het oplossen van problemen met inventieve, efficiënte, creatieve oplossingen. Een beetje zoals deze 17-jarige die energie opwerkt uit menselijke uitwerpselen. Creatief omgaan met triggerende uitdagingen, kortom.

hackbelgium.beOmdat we geloven dat België wat meer slimme oplossingen kan gebruiken, is UNIZO partner bij het initiatief HACK BELGIUM. Dat is een grootschalig brainstorm-event dat doorgaat op 4, 5 en 6 mei in Tour & Taxis, Brussel. Tijdens deze driedaagse 'hackathon' zullen duizend mensen oplossingen zoeken voor problemen. Gaandeweg raken ze zelf geïnspireerd om een nieuw elan te geven aan hun eigen leven, carrière, onderneming, ...

Welke problemen? Denk bijvoorbeeld aan voedsel: we produceren hier zoveel van, dat er dagelijks bergen van weggegooid moet worden. En toch sterven er mensen van de honger. 
Of wat gedacht van de werkbalans: enerzijds gaan mensen er onderdoor aan burnouts, anderzijds hebben we nog steeds een groot werkloosheidsprobleem. 
Nog een voorbeeld: mobiliteit. Mogelijkheden te over in ons land: wegen, bussen, treinen, luchthavens, trams, metro's, fietsen, voeten. Toch staan massa's mensen elke dag weer hun tijd en goed humeur te vergooien in de file.

KAN DAT ALLEMAAL NIET EEN PAK BETER?

Absoluut.
Dáárom doen wij mee aan Hack Belgium.

Ons land telt massa's talent en aan ambitieuze, visionaire ondernemers is zeker geen gebrek. Ook aan expertise is geen tekort, met meerdere kenniscentra van wereldniveau in onze steden. Tijdens Hack Belgium ontmoeten die visionairen en experts elkaar in de hoop om elkaar te inspireren én om samen ook echt werk te maken van nieuwe oplossingen.

Wil je ook deel uitmaken van deze ambitieuze beweging?

Als UNIZO-lid kan je rekenen op een korting van 20% op de inschrijvingsprijs. Haal daarvoor eerst hier je kortingscode op.

Schrijf je hier in.

Hack Belgium

Thema: Actueel