Werkgeversorganisaties over verklaringen vakbonden om IPA-overleg te verlaten: "Onbegrijpelijk + onverantwoord!"

Logobalk werkgeversONBEGRIJPELIJK + ONVERANTWOORDELIJK

"De verklaringen van de vakbonden om het IPA-overleg te verlaten, omdat de reële loonmarge (bovenop 2,8% loonsverhoging via index) te laag zou zijn, is een slag in het gezicht van de ondernemers die dezer dagen vechten voor het overleven van hun bedrijf en voor het behoud van de jobs van hun medewerkers. In de grootste economische crisis ooit (-7% BBP!) is deze vakbondshouding onbegrijpelijk en onverantwoordelijk." Dat zeggen werkgeversorganisaties UNIZO, UCM, VBO en Boerenbond na de verklaringen van de vakbonden over het verlaten van het IPA-overleg.

"De onderhandelingstafel al verlaten nog vooraleer het inhoudelijk gesprek over het loondebat effectief begonnen is, is een complete miskenning van het Belgisch sociaaloverlegmodel."

"Wij roepen de vakbonden op om alsnog aan tafel te komen omdat in deze moeilijke omstandigheden iedereen verantwoordelijkheid moet opnemen. In deze disruptieve tijden verwachten ondernemers, werknemers, werkzoekenden, jongeren, gepensioneerden … immers dat de Groep van 10 voor stabiliteit zorgt en dus problemen oplost via dialoog."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be