Wie wordt dé onderneemster van 2018?

Naar jaarlijkse traditie bekroont de WOMED Award ook in 2018 vrouwelijk ondernemers-talent. Ontdek welke straffe onderneemsters een finaleplaats veroverden voor deze 19de editie en bepaal zelf mee wie dit jaar met de WOMED Award gaat lopen. Aarzel niet, en stem vóór 8 februari voor jouw favoriet!

Stemmen kan zowel op de finalistes van de WOMED Award, dé prijs voor onderneemster van het jaar, als op de finalistes in de categorie Belofte. Weet je niet wie te kiezen? Je kan alle inspirerende ondernemersverhalen nog eens nalezen op www.womedaward.be. Op 7 maart 2018 ontvangen de winnaressen hun award bij KBC te Brussel. Wil je er ook bij zijn? Dat kan!  Meer info en inschrijven eveneens op www.womedaward.be.

Drie WOMED Award-finalisten met een sterk verhaal

Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. Niet alleen in zogenaamd 'vrouwelijke sectoren' - een cliché dat gelukkig steeds vaker door de feiten wordt achterhaald - maar evengoed in sectoren die soms nog hardnekkig als 'mannelijk' worden bestempeld. De drie finalistes van dit jaar illustreren op magistrale wijze hoe vrouwen ook in 'stoere' sectoren succesvol 'de broek kunnen dragen'. Maak kennis met Marjola Maes, Marina Doggen en Alexandra Limage.

FinalistesWomedAward

Marjola Maes gaat voluit als zaakvoerster van recuperatiebedrijf "Degels Metal" en logistieke dochteronderneming "Degels Transal". Het bedrijf levert en verwerkt diverse metalen en aanverwante producten, gerecupereerd uit schroot, productieafval, voertuigen, kabels... Een straf bedrijf, waar duurzaam hergebruik centraal staat.
www.degels.be

Marina Doggen wist van kindsbeen af dat ze ooit ergens de leiding zou nemen. Als geboren people manager motiveert ze haar team elke dag om haar groothandel in zonnepanelen, Gutami Solar verder succesvol te doen groeien. Naast mannen heeft ze ook bewust veel vrouwen in haar team. "Ze kunnen goed omgaan met deadlines én multitasken..."
www.gutami-solar.com  

Alexandra Limage durfde het aan om het noodlijdende transportbedrijfje waarvoor ze werkte over te nemen en slaagde er met veel bloed, zweet en tranen in om er een geheel nieuwe, gezonde en rendabele onderneming van te maken. Vandaag mag ze zich zaakvoerster noemen van het succesvolle Sprint Transport, met 30 werknemers, plus enkele uitzendkrachten, 26 voertuigen en een goed gevulde klantenportefeuille.
www.sprinttransport.be