Wie wordt de vrouwelijke ondernemer van het jaar? 18de editie Womed Award van Markant vzw en UNIZO in teken van innovatie en duurzaam ondernemen

  • Finalisten zijn bekend
  • Stemmen kan nog tot 13 februari

Onze economie draait op sterke ondernemers, en dat zijn van langsom meer straffe ondernemende madammen: sterke, creatieve vrouwen met visie, aan het roer van hun eigen bedrijf. Om die vrouwen in de spotlights te plaatsen, als statement naar de samenleving én als inspiratiebron voor andere vrouwen met ondernemersplannen, organiseren Markant vzw en UNIZO dit jaar voor de 18de keer op rij de  ‘WOMED Award’. Markant vzw is hét netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie ‘Belofte’, voor jong gestarte ondernemende vrouwen. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot 13 februari loopt op www.womedaward.be. De uitreiking vindt op 8 maart plaats bij KBC te Brussel in bijzijn van HM Koningin Mathilde.

Dit zijn de drie finalisten voor de ‘WOMED Award’-titel:

  • Het duo Adinda De Raedt en Froya Deryckere van groot- en kleinhandel in baby-, kinder- en dameskleding ‘Froy & Dind’, www.froydind.be;
  • Fabienne Verbeek van automatiseringsbedrijf GNA nv, www.gna.be;
  • Elisabeth Lemmens van afval- en logistiek dienstverlener voor de scheepvaart ‘Kayak Maritime Services’, www.kayak-maritime.be.

Genomineerd in de categorie ‘Belofte’ voor recent gestarte ondernemende vrouwen zijn:

Drie WOMED Award-finalisten met een sterk verhaal
Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. Die zoektocht leverde ook dit jaar weer een mooie oogst op. Gooi alle cliché’s over vrouwen- (én mannen-)beroepen overboord, want hier zijn  Fabienne Verbeek, Elisabeth Lemmens en het duo Adinda De Raedt - Froya Deryckere.

Womed Award finalisten

 

 

 

 

 

 

Fabienne Verbeek van GNA nv is een vrouw die al bij veel klanten indruk maakte met de manier waarop haar bedrijf industriële productieprocessen en recyclageparken automatiseert, zowel hardware- als softwarematig. Fabienne runt een bedrijf met twintig werknemers.

Elisabeth Lemmens is met haar bedrijf Kayak Maritime Services de klok rond actief in de Vlaamse havens, als erkend ophaler van zowel vloeibare als vaste scheepsafvalstoffen. Als logistiek dienstverlener voor de zeevaart voorziet ze daarnaast in de opslag en een transport van scheepsbenodigdheden en proviand. Een ijzersterk ondernemende vrouw in een sector met ballen.

Adinda De Raedt en Froya Deryckere trekken volop de kaart van de toekomstgerichte duurzaamheid en vernieuwing in hun groot- en kleinhandel in baby-, kinder- en dameskleding Froy & Dind. Naast distributie leggen ze zich ook toe op de ontwikkeling van eigen merken met aparte collecties kledij en tassen. Naast de ontwikkeling van extra merken voor dames en kinderen staat er intussen ook een eigen kledinglijn voor mannen op hun programma.

Voor meer details en het stemformulier, kijk op www.womedaward.be.

Womed Award

 

 

 

 

 

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen
Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.
WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkerondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw
Markant vzw, netwerk van zo’n 25000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers.
www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

 
Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
T 02/212.25.77 - M 0478/22.37.51 - E-mail: filip.horemans@unizo.be