Wie wordt Starter van het jaar 2017?

Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie. Met de verkiezing Starter van het jaar willen UNIZO en haar partners mensen stimuleren om te starten als zelfstandig ondernemer en zo de welvaart in ons land mee helpen op peil te houden.

Deze vijf provinciale kandidaten nemen het tegen elkaar op in de race naar de titel ‘Starter van het jaar 2017’:

UNIZO Provincie Antwerpen roept Redopapers uit Borgerhout uit tot Starter van het Jaar 2017. Ondernemers Tille Lingier en Linde Luyten winnen de prijs omwille van hun originele concept in de zogenaamde circulaire economie. Redopapers gaat aan de slag met papieroverschotten van drukkers en tovert deze om tot stijlvol drukwerk voor diverse bedrijven en organisaties.
De manier van werken bij Redopapers? Als je de naam van het bedrijf in het Engels uitspreekt, wordt het al een beetje duidelijk. Gratis misprints en papieroverschotten ophalen bij drukkerijen, en die op ambachtelijke wijze verwerken tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot unieke papierwaren op maat. Zo maakten ze onder andere een papierlijn voor het MUHKA en Opera Ballet Vlaanderen. Ook Karel de Grote Hogeschool, de OVAM en OXFAM deden al beroep op hun maatwerk.
www.redopapers.com

Kaatje Goyens is met haar onderneming/horecazaak KROK in Genk door UNIZO Limburg uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar 2017.
Kaatje Goyens heeft Krok net 1 jaar geleden opgestart. In die periode toonde ze een enorme ondernemingszin, met een duidelijke toekomstvisie. Zo plant ze een uitbreiding via franchising van hun restaurantconcept.
Bij Krok in Genk verkopen ze croque monsieurs, maar niet zo maar. Je bestelt er niet de zoveelste croque monsieur. Men heeft de klassieker uitgekleed en hem een nieuw jasje gegeven. De KROK 2.0!
www.krokgenk.be

Mic Mac Minuscule uit Gent werd door UNIZO Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot dé Oost-Vlaamse Starter van het Jaar.
Babyspullen een tweede leven geven en de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit dat idee zijn Jona en Gert gestart met Mic Mac Minuscule. Ondertussen hebben ze een voorraad aangelegd met opgeknapte tweedehands spullen en fungeren ze als een soort personal shopper voor de ouders in spé om hieruit de lijst samen te stellen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, krijgen Jona en Gert hulp van de Mic Mac Madammen en Meneren. Via een franchise-formule bouwen ze zo hun onderneming verder uit. Hierdoor stimuleren ze ook echt letterlijk het ondernemerschap.
www.micmacminuscule.be

Lasagnerie & Boutique Hotel Löven uit Leuven is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot Starter van het jaar Vlaams-Brabant & Brussel.
Lieven De Mulder heeft in hartje Leuven een B&B met resto omgevormd naar een conceptrestaurant en Boutique Hotel met 3 kamers. Het restaurant is opgebouwd rond alle mogelijke varianten van verse lasagne.
Lieven heeft een sterk concept in de markt gezet in een toch wel sterk concurrentiële context. Hij startte bewust zonder personeel, maar door de groei van de zaak moest hij zijn plannen al snel bijstellen. Flexibel reageren en bijsturen, ook dat is ondernemen. Het feit dat hij er een punt van maakt om bij zijn verse lasagnes ook bijpassende wijnen uit te zoeken en hiervoor nog bijkomend opleiding volgt, is alleen maar een bonus voor de klanten.
Zijn kennis van en visie op de markt, alsook zijn oog voor opportuniteiten en samenwerkingen en bovenal zijn klantgedrevenheid maakten een sterke indruk op de jury.
www.lasagnerie-loven.be

Last but nog least, UNIZO West-Vlaanderen verkoos Greygin uit Kortrijk tot Starter van het Jaar West-Vlaanderen.
Hun ambitie? Levens redden met games! Elk uur is er in België een zwaar werkongeval, en elke week valt er een dode op het werk. Dit is onaanvaardbaar! Greygin gaat hier iets aan doen: zij gaan levens redden met games. Zij doen dit aan de hand van Play it Safe, een op games gebaseerd leerplatform waar zij werknemers van bedrijven opleiden over veiligheid en preventie door middel van mobiele games. Werknemers leren al spelende over veiligheid terwijl bedrijven inzicht krijgen in hun kennis. De voordelen van onze oplossing zijn: makkelijk te plannen, hogere kennisoverdracht en inzicht in kennis van personeel. Hun ultieme ambitie bestaat er in de YouTube voor game based learning te worden!
www.playitsafe.eu

Benieuwd wie de nationale titel in de wacht sleept? Dinsdag 13 maart maken we de winnaar live bekend op onze social media kanalen, en dit vanaf 10.00u. Volg het avontuur van deze starters mee vanop de eerste rij!
Alle informatie over deze verkiezing vind je op www.startervanhetjaar.be

 

Meer over: Starten