WIN: het baanbrekende boek ‘Werken met talent’ van Topseminar-spreker Luk Dewulf

Dankzij uitgeverij Lannoo, partner van het UNIZO Topseminar, mogen we 10 gratis exemplaren van “Werken met talent” weggeven. In dat boek leggen Luk Dewulf en Peter Beschuyt je uit hoe je je in de ‘war for talent’ kan werpen én hoe je die strijd ook daadwerkelijk kan winnen. Hieronder lees je alvast een kort fragment.

Het UNIZO Topseminar!

In amper enkele jaren tijd is het UNIZO Topseminar uitgegroeid tot een begrip in de ondernemerswereld. En dat dankzij het unieke concept, waarbij 10 straffe topsprekers, allemaal in één enkele dag, de essentie brengen van hun inspirerende managementboodschap. Een boodschap die je als aanwezige ondernemer na afloop ook nog eens uitvoerig kan nalezen in de boeken van de sprekers die je mee naar huis krijgt. Het UNIZO Topseminar vindt dit jaar plaats op 6 december. Dat duurt nog wel even, maar wie nu al zijn/haar ticket bestelt, krijgt een vroegboekkorting van maar liefst €100! Ga voor meer informatie naar www.unizotopseminar.be.

“De uitdagingen voor organisaties zijn vandaag niet min. Door de uitstroom van de babyboomers en de recente economische crisis is het voor elke organisatie een uitdaging om de kosten onder controle te houden en op zoek te gaan naar maximale efficiëntie en effectiviteit. Om dat te kunnen doen, is het nodig de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden. Vijftien jaar geleden werd met de ‘war for talent’ een tekort aan arbeidskrachten aangekondigd. De strijd tussen organisaties om die krachten zou hoog oplaaien. Vandaag zien we dat er niet zozeer een schaarste is op de arbeidsmarkt, dan wel een mismatch. Er zijn evenveel werkzoekenden als fat er vacatures zijn, maar de vraag en het aanbod sluiten niet voldoende op elkaar aan. In zekere zin kun je dus wel spreken van een schaarste.

Die schaarste op de arbeidsmarkt maakt het voor organisaties noodzakelijk om aantrekkelijk te zijn voor die medewerkers de zij nodig hebben om hij doelen te realiseren. We weten ondertussen allemaal dat loonsopslag en een bedrijfswagen maar even motiveren. De echte motivatie komt uit het werk zelf, uit de autonomie en de waardering die medewerkers krijgen, de mate waarin het werk hen uitdaagt, past bij hun talenten en zij voelen dat ze als professional kunnen groeien. Het is een heuse uitdaging voor een organisatie om dat zo lang mogelijk voor haar mensen te kunnen zijn. In dit boek willen wij een kader aanreiken om organisaties in te richten door het kiezen voor talent. Door het streven naar gelukkige medewerkers die tegelijkertijd bijdragen tot schitterende resultaten.”

Luk Dewulf is pedagoog, talentfluisteraar, coach en veelgevraagd spreker. Hij is auteur van meerdere bestsellers over talent en burn-out. Dankzij zijn internationale talentwerking hebben al meer dan 100.000 volwassenen en kinderen hun talenten in kaart gebracht.

Hoe kan je winnen?

Stuur een mail naar communicatie@unizo.be en vertel ons in enkele zinnen waarom jij dit boek zo hard nodig hebt. Zet zeker ook je naam en (bedrijfs)adres, je telefoonnummer en UNIZO-lidnummer in je mail. De 10 winnaars krijgen het boek gratis thuisgestuurd. Dit keer niet bij de gelukkigen? Geen nood: in elk nummer van ZO geven we opnieuw 10 boeken weg van een spreker op ons UNIZO Topseminar.