WK-gekte slaat ook op Nederlandse werkvloer toe

Dat blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een onderdeel van jobsite NationaleVacaturebank naar de WK-gekte op de werkvloer. Nu ook Nederland de kwartfinales bereikte, geraakt ook het Nederlandse werkvloer in de ban van het WK.
Op de vraag hoeveel tijd per dag werknemers het over het WK hebben, antwoord 58% dit maximaal een kwartier te doen. 10% kan er bijna niet meer over ophouden, zij spenderen meer dan een uur per dag met praten over het WK.

Nederlandse bedrijven zijn inmiddels knal oranje gekleurd. Bij een op de vijf werkplekken kan het zelfs niet gek genoeg en worden alle oranje spullen en versieringen uit de kast getrokken. Niet alleen de werkvloer wordt versierd, zelfs de kleding wordt op het WK afgestemd. Op de vraag of men oranje mag dragen naar het werk, geeft 27% aan dat iedereen uitgedost naar het werk komt. 42% draagt alleen oranje accessoires.

Toch is het niet overal een oranje-feest. Een op de vijf heeft niets met het WK en vindt de oranje versiersels maar overdreven. Ook wordt het bij sommige bedrijven verboden de werkvloer te versieren (14%) of vindt men het ongepast om in oranje kleding te werken (15%).

http://www.nationalevacaturebank.nl/informatie/wetten-van-de-werkvloer

Publicatiedatum:  3 juli 2014

Bron: HR Square