Z Ondernemen: UNIZO Internationaal

Zakendoen over de grenzen heen is heel wat complexer dan binnen onze landsgrenzen te blijven. Om u daarin bij te staan bestaat UNIZO Internationaal. Ook Kristof Braem van Medec Benelux laat zich voor de uitvoering van zijn exportstrategie ondersteunen.

“Medec is een fabrikant van anesthesieapparatuur. Wij fabriceren onze apparatuur hier in Aalst, maar exporteren die wereldwijd”, aldus Braem. “99% van onze verkoop ligt in het buitenland, niet alleen in onze buurlanden, maar ook in verre landen. Organisaties zoals UNIZO Internationaal en FIT (Flanders Investment and Trade) zijn een hele grote hulp voor Vlaamse ondernemingen, die bij hun zoektocht naar buitenlandse distributeurs alle hulp kunnen gebruiken.”

De exportstrategie van Medec is die van de 'omgekeerde inktvlek', zoals de CEO het noemt. In plaats van onder de kerktoren te starten en dan als een inktvlek steeds verder uit te breiden, koos Medec ervoor om de buurlanden over te slaan en zich eerst te concentreren op Azië, Zuid-Amerika, Afrika... Niet alleen is de dominantie door de twee wereldspelers daar minder groot, voor die landen kon Medec ook zijn cashflow veiligstellen via vooruitbetalingen of bankwaarborgen.

En om die exportstrategie te ondersteunen heeft UNIZO Internationaal het bedrijf erg geholpen. Materiaal zoals exporthandleidingen beschikbaar gesteld bijvoorbeeld.

UNIZO Internationaal zet ook uw bedrijf op weg naar verdere internationale expansie. Ontdek het volledige 4Explorers aanbod op www.unizo.be/internationaal.

Bekijk de andere afleveringen van Z Ondernemen hier.