Zet je vakmanschap in de spotlights met Business Booster

Publireportage

Uit de cijfers blijkt duidelijk dat e-commerce en digitale reclame voor Belgische kmo's en zelfstandigen bijzonder doeltreffende instrumenten zijn om hun zichtbaarheid en hun omzet te vergroten. Helaas hebben heel wat professionals noch de tijd, noch de technische vaardigheden in huis om aan hun online aanwezigheid te werken, ook al wordt dit steeds crucialer. Daarom heeft Proximus besloten hen een stevig duwtje in de rug te geven met de lancering van Business Booster, een nieuw aanbod van digitale oplossingen en coaching om kmo's en zelfstandigen te helpen aanwezigheid te creëren en hun zichtbaarheid online een boost te geven.

E-commerce zit in België meer dan ooit in de lift. Volgens de laatste E-Commerce Barometer van SafeShops.be zijn er in 2021 in ons land meer dan 8.500 extra webwinkels bijgekomen, terwijl de omzet van de Belgische e-commercesites het afgelopen jaar met 33% is gestegen tot 11,7 miljard euro. En wat zichtbaarheid betreft, blijkt uit de Uberall-studie dat 76% van de consumenten die in 2021 via hun smartphone iets zochten in hun buurt, binnen de dag een handelszaak bezochten die met die zoekopdracht verband hield.

In deze context is een goede online zichtbaarheid essentieel geworden voor alle ondernemingen, inclusief kmo's en zelfstandigen, om zich kenbaar te maken en zich van de concurrentie te onderscheiden. In veel gevallen is het niet langer een keuze, maar een reële verplichting om optimaal op de behoeften van de consument te blijven inspelen. Maar natuurlijk zijn de meeste professionals in de eerste plaats bezig met het runnen en uitbouwen van hun zaak. Vaak hebben zij noch de tijd, noch de technische vaardigheden in huis om voor hun online aanwezigheid te zorgen, of het nu gaat om het opzetten van een commerciële website of om reclamecampagnes op de belangrijkste digitale platformen.

Een mobiele applicatie en digitale coaches voor een optimale follow-up

Om de bedrijven (die al dan niet al online zijn) beter te begeleiden, heeft Proximus besloten zijn product Bizz Online te laten evolueren tot een veel vollediger en meer gepersonaliseerd aanbod. Het nieuwe aanbod, Business Booster gedoopt, is op maat gemaakt voor kmo's en zelfstandigen. Deze laatsten hoeven niet langer bij verschillende leveranciers langs te gaan: met dit modulaire en schaalbare product kunnen professionals de diensten kiezen die het best aansluiten bij hun behoeften, hun sector en hun niveau van digitale maturiteit.

Concreet biedt Business Booster 4 soorten diensten aan: het verbeteren van de zichtbaarheid op de belangrijkste digitale platformen, de aanmaak van een professionele website aangepast aan het bedrijf, het toevoegen van een e-commercemodule om de producten en diensten online te verkopen, en ten slotte een digitale marketingtool om nieuwe klanten aan te trekken via Google en sociale media.Dankzij de mobiele app van Business Booster kunnen deze verschillende diensten dag in dag uit door de klanten zelf worden beheerd en opgevolgd. Zij zullen meteen de positieve impact van hun online aanwezigheid kunnen merken aan de hand van gegevensanalyse en rapporteringstools voor elk van hun kanalen. Maar dat is niet alles: om kmo's en zelfstandigen zo goed mogelijk te helpen met het uitbouwen van hun online aanwezigheid, zullen digitale coaches die in België gevestigd zijn op elk moment beschikbaar zijn om professionals bij elke nieuwe stap te begeleiden en te adviseren.


 

Meer over: Partners, Proximus